Easy Quiz Questions – Online Quiz

0

Easy – Online Quiz

 

Easy Quiz Questions - Online Quiz

 

30 Quick Quiz Questions and Answers

 

1. Which Indian emperor was a patron and a player of polo?
Answer: Akbar.

 

2. What happened to the last Mughal emperor of India, Bahadur Shah Zafar, after the Sepoy Mutiny?
Answer: He was exiled to Burma.

 

3. Apart from the top ten mountains in Asia, which is the next highest?
Answer: Ismoil Somoni Peak.

 

4. Where do the Blue Nile and White Nile meet in great scenic splendor?
Answer: Khartoum.

 

5. What is the meaning of banal?
Answer: Commonplace.

 

6. What is the meaning of quizzical?
Answer: Questioning and mocking.

 

7. Where would you now try to find the remains of the ancient city of Carthage?
Answer: Tunisia.

 

8. What is the unit currency in Spain called?
Answer: Peseta.

 

9. Which martial art was developed by the Japanese master Kanō Jigorō?
Answer: Judo.

 

10. Which country has a totally unadorned, unpatterned, white flag?
Answer: Western Sahara.

 

Online General Quizzes with Answers

 

11. Name a source of noise pollution which one is capable of causing permanent damage to one’s hearing:
Answer: Power drill.

 

12. The fastest moving snake in the world?
Answer: Black Mamba.

 

13. A4 is the international size of a certain commodity. Which?
Answer: Paper.

 

14. Name the time required by the moon to return to the same position relative to a fixed star:
Answer: Sidereal Month.

 

15. The prophet ordained that his followers should read the ‘namaz’ so many times a day. How many?
Answer: Five.

 

16. Name the ratio of speed between a flying object and the speed of sound:
Answer: Mach number.

 

17. In a classic featuring an adventure by the sea, Which sailor dreamed of toasted cheese?
Answer: Ben Gunn.

 

18. What is the meaning of acerbity?
Answer: Bitterness.

 

19. India is +5.5 hours from GMT. Which place is +12 hours?
Answer: New Zealand.

 

20. Kinshasa is the capital city of:
Answer: Zaire.

 

Free Online Easy Quiz Questions

 

21. Which insect is the greatest disease carrier?
Answer: Housefly.

 

22. Androcles was a Roman slave. Which animal was he friendly with?
Answer: Lion.

 

23. Of the renowned American symphony orchestras, name the earliest:
Answer: New York Philharmonic Orchestra.

 

24. How many letters of the alphabet make the Roman numbering system?
Answer: 7.

 

25. Which country was the first to domesticate cats?
Answer: Egypt.

 

26. What does officious mean?
Answer: Unnecessarily eager to offer one’s services.

 

27. In cricket, name the term used for. ‘Loudly abusing the opposing players continuously to make them lose their cool’:
Answer: Sledging.

 

28. Who discovered the source of the Nile?
Answer: John Hanning Speke).

 

29. In which sport has Jack Nicklaus distinguished himself?
Answer: Golf.

 

30. Which monetary unit is the most common in the world?
Answer: Dollar.

 

Read 100 Quran and Islamic Quiz Questions with Answers > Gk Quiz Questions for Class 10 with Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.