Easy General Knowledge Questions and Answers – Easy Quiz Questions

0

Easy General Knowledge Questions and Answers – Easy Quiz Questions

 

Easy General Knowledge Questions and Answers

 

1. Which blood group does one have to accept the blood of any of the four groups?
Answer: AB.

 

2. In Hindu mythology, Saraswati’s mount, swan, was also used by another god. Who?
Answer: Brahma.

 

3. After Paris, which is the world’s largest primarily French-speaking city?
Answer: Montreal.

 

4. How much urine accumulates in the bladder of a normal person per minute?
Answer: 1 ml or more.

 

5. In which country did gold originate?
Answer: Scotland.

 

6. Which active volcano, the highest in Europe, lies in the island of Sicily?
Answer: Etna.

 

7. To which country does the volcano Cotopaxi belong?
Answer: Ecuador.

 

8. What is chalcedony?
Answer: A gem stone.

 

9. The oldest golf club in India is the second oldest in the world after England. Where is it located?
Answer: Kolkata.

 

10. In which sport, since its inception as a competition event, have the blacks dominated the whites?
Answer: Boxing.

 

11. Which country has the largest armed forces relative to the size of its population?
Answer: Iran.

 

12. With which sport is the term regatta associated?
Answer: Rowing.

 

13. With which sport is the term googly associated?
Answer: Cricket.

 

14. Who was the ruler of Palestine of the time of the Crucifixion of Jesus?
Answer: Herod Antipas.

 

15. Which island did Gauguin’s paintings make famous?
Answer: Tahiti.

 

Easy General Knowledge Questions and Answers Part 2 (Questions 16-30)

 

READ  Nature Quiz Questions with Answers - Nature General Knowledge

16. In which city was the first modern astronomical observatory built in India?
Answer: Chennai.

 

17. Which medicine helps urine production?
Answer: Diuretic.

 

18. Which animal is known to have the highest known metabolic rate and must eat incessantly to keep alive?
Answer: Mole.

 

19. Which fish is generally released into water for biological control of mosquito larvae?
Answer: Minnows.

 

20. How many holes are there in a standard golf course, which is usually 5.5 km in length?
Answer: 18.

 

21. An area in Detroit, U.S, has fine restaurants, shops and glamorous entertainment spots. What is it called?
Answer: Greek Town.

 

22. The first Disney theme Park in Europe is near Paris in France. What is it called?
Answer: Euro Disneyland.

 

23. This park in New York is its largest. It is over two miles long and half a mile wide. Name it:
Answer: Central Park.

 

24. Which country was the first to have a Disney Theme Park outside the U.S?
Answer: Japan.

 

25. In Ancol Dreamland, Jakarta, is the city’s largest recreation park and has an amusement Park called:
Answer: Dunia Fantasi.

 

26. Which country would you be in if you were watching birds in the Chitwan National Park?

Answer: Nepal.

 

27. There is a Fantasy Park in Kerala situated in a Dam. Name it:
Answer: Malampuzha, Palakkad.

 

28. There is a famous amusement Park near Chennai, Tamilnadu. Name it:
Answer: Kishkinda.

 

29. This Park in Johannesburg is the oldest in the city. It includes an open-air chessboard and a tropical plant house. Name it:
Answer: Joubert Park.

 

READ  Buddhism General Knowledge Questions and Answers

30. This park is Moscow’s main recreation area, with a boating lake, cafes, and exhibition halls. Name it:
Answer: Gorky Park.

 

Easy General Knowledge Questions and Answers Part 3 (Questions 31-50)

 

31. Which famous Park in London contains the city’s zoo, an open-air theatre, a boating lake and attractive expanses of greenery?
Answer: Regent’s Park.

 

32. Old Faithful is the name of the most famous geyser in this National Park in the U.S. Can you name it?
Answer: Yellowstone National Park.

 

33. How many stanzas are there in our National Anthem?
Answer: Five.

 

34. A theme Park, resembling Disneyland, was opened near Orlando, Florida. Name it:
Answer: Walt Disney World.

 

35. The Mughal emperor Shah Jahan designed the Shalimar Gardens in 1642. In which city is it?
Answer: Lahore, Pakistan.

 

36. With which month does our national calendar begin?
Answer: Chaitra.

37. Who won the shot-put gold in Atlanta Olympics?
Answer: Randy Barnes (USA).

 

38. “A medical specialty concerned with the diagnosis and treatment of disorders that have primarily mental or behavioral symptoms and with the care of people having such disorders.” (National Spelling Bee winning word from 1948)
Answer: Psychiatry.

 

39. Which place is known as ‘Mecca’ of the Indian football?
Answer: Kolkata.

 

40. The Quarrymen included the nucleus of what well-known rock band?
Answer: The Beatles.

 

41. Where and when was the first official test played between India and Sri Lanka?
Answer: Chennai (1992).

 

42. What is the first sentence of the Constitution of the United States of America?
Answer: “We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States ofAmerica.”

READ  Astronomy Quiz Questions Answers

 

43. Name the gold medal winner in men’s singles in Bangkok Asian Games, 1998?
Answer: Yoon Yong-il (S. Korea).

 

44. What is Harry’s owl’s name?
Answer: Hedwig.

 

45. Whales often move together in the sea. What is a group of whales called?
Answer: A school.

 

46. The sun’s energy comes from nuclear:
Answer: Fusion.

 

47. What was the contribution of the Sumerians in architecture?
Answer: The construction of arches.

 

48. To calculate the total magnification, one sho.uld multiply the magnifications of:
Answer: Both eyepiece and objective lenses

 

49. Write few examples of Hydrophytes:
Answer: Hydrilla, Water lily, Lotus, Water Hyacinth.

 

50. The melting point of the metal iron in degrees Celsius is approximately:
Answer: 1535.

 

Read 100 Pub Quiz Questions Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.