25 Multiple Choice Quiz (MCQ) Questions with Answers – General Quizzes

0

25 Multiple Choice Quiz (MCQ) Questions with Answers – General Quizzes

 

25 Multiple Choice Quiz (MCQ) Questions with Answers - General Quizzes

 

1. Who wrote the 16th-century political treatise “The Prince”?
(a) George Bernard Shaw
(b) V.S. Naipaul
(c) Emile Zola
(d) Niccolo Machiavelli

Answer: Niccolo Machiavelli

 

2. Who was the first woman to go to space?
(a) Valentina Tereshkova
(b) Sally Ride
(c) Sunita Williams
(d) Liu Yang

Answer: Valentina Tereshkova

 

3. Anthropology is the study of?
(a) Science
(b) Psychology
(c) Literature
(d) Humanity

Answer: Humanity

 

4. The working languages of the UNESCO is/are
(a) French only
(b) English only
(c) English and French
(d) English, French and Russian

Answer: English, French and Russian

 

5. ‘World Cancer Day’ is observed on
(a) 19th February
(b) 4th February
(c) 12th February
(d) 17th January

Answer: 4th February

 

6. Who invented Mobile phone?
(a) Graham Bell
(b) Martin Cooper
(c) Edison
(d) Larry Page

Answer: Martin Cooper

 

7. Who among the following is the co-founder of Google?
(a) Larry Page
(b) Time Berners-Lee
(c) Philippe Kahn
(d) Richard Davis

Answer: Larry Page

 

8. The Last Super, a famous renaissance painting was a master piece of
(a) Leonardo da Vinci
(b) Raphael
(c) Michael Angelo
(d) Titian

Answer: Leonardo da Vinci

 

9. The terms Liberty, Equality and Fraternity are associated with which of the following?
(a) Industrial Revolution
(b) Russian Revolution
(c) French Revolution
(d) Olympic Games

Answer: French Revolution

 

10. Who was the author of the American Declaration of Independence?
(a) George Washington
(b) Thomas Paine
(c) Thomas Jefferson
(d) Marquis de Lafayette

Answer: Thomas Jefferson

 

11. Who authored the book The Social Contract?
(a) Voltaire
(b) Denis Diderot
(c) Jean-Jacques Rousseau
(d) Aristotle

Answer: Jean-Jacques Rousseau

 

12. Who discovered the sea-route from Europe to India?
(a) Christopher Columbus
(b) Vasco-da-Gama
(c) Marco Polo
(d) Magellan

Answer: Vasco-da-Gama

 

13. Who defined Democracy as the Government of the people, by the people and for the people?
(a) George Washington
(b) John Stuart mill
(c) Abraham Lincoln
(d) Winston Churchill

Answer: Abraham Lincoln

 

14. Das Capital and Communist Manifesto were written by
(a) Engels
(b) Trotsky
(c) Karl Marx
(d) Lenin

Answer: Karl Marx

 

15. The Battle of Waterloo in the year 1815 was fought between
(a) Britain and France
(b) Britain and Germany
(c) Japan and China
(d) Austria and Russia

Answer: Britain and France

 

16. The Boston Tea Party took place in which year?
(a) 1776
(b) 1773
(c) 1774
(d) 1770

Answer: 1773

 

17. Which style of painting was used by early renaissance artists?
(a) Graeco-Roman
(b) Catholic Art
(c) Gothic
(d) None of these

Answer: Graeco-Roman

 

18. Which is the longest River in the world?
(a) Nile
(b) Amazon
(c) Thames
(d) Ganges

Answer: Nile

 

19. Where is the headquarters of FIFA situated?
(a) Zurich
(b) Sao Paulo
(c) London
(d) Dubai

Answer: Zurich

 

20. Which is the oldest Grand Slam tennis tournament?
(a) Wimbledon
(b) French open
(c) Australian open
(d) US open

Answer: Wimbledon

 

21. The parliament of Russia is known as
(a) Federal Assembly of Russia
(b) Shora
(c) National Assembly
(d) Folketing

Answer: Federal Assembly of Russia

 

22. The religious text of the Jews is named as
(a) The Analectus
(b) Torah
(c) Tripitika
(d) Zend-Avesta

Answer: Torah

 

23. Which country’s currency is Ngultrum?
(a) Laos
(b) Nepal
(c) Bhutan
(d) Bangladesh

Answer: Bhutan

 

24. World Environment Day run by the UNEP on
(a) 11th Dec.
(b) 20th Dec.
(c) 15th Sept.
(d) 5th June.

Answer: 5th June.

 

25. International Human Rights Day is observed on
(a) 10th Dec.
(b) 24th Oct.
(c) 25th Nov.
(d) None of these

Answer: 10th Dec.

 

Read: Sports MCQ and True or False Quizzes

Leave A Reply

Your email address will not be published.