Competitive Exams Questions – Win Exams and Competitions

0

Competitive Exams Questions – Win Exams and Competitions

 

Competitive Exams Questions

 

Competitive Exams Questions and Answers Part 1

Competitive Exams Questions 1-20

 

1) What is a poltergeist?
Answer: A knocking ghost.

 

2) What is the correct meaning of bland?
Answer: Dull and uninteresting.

 

3) Whose detective is Father Brown?
Answer: Agatha Christie.

 

4) If you are holding your opponent in a half nelson what kind of combat are you in?
Answer: Wrestling.

 

5) What is the meaning of misapprehend?
Answer: Misunderstand.

 

6) How many spokes are there in “Asoka Chakra” of Indian National flag?
Answer: 24.

 

7) Which country buried their unknown soldier at Arc de Triomphe?
Answer: France.

 

8) In which city of China is the Tiananmen Square situated?
Answer: Beijing.

 

9) When Nader Shah invaded India?
Answer: In 1739.

 

10) What is the expansion of NAM?
Answer: Non-Aligned Movement.

 

11) When Ireland became free?
Answer: 1921.

 

12) Who became the Prime Minister in Soviet Union, after the death of Stalin?
Answer: Malenkov.

 

13) The Mauryas established and patronized an art centre at on near?
Answer: Chunar.

 

14) If you stood in Donegall square and on one side were the City Hall, which Irish City would you be in?
Answer: Belfast.

 

15) Name an Indian festival once in twelve years:
Answer: Kumbh Mela.

 

16) In which Indian City can you visit the Qutb Minar, the tall minaret built by the slave king Qutb al-Din Aibak?
Answer: Delhi.

 

17) The tallest sky scrapper in the world is in the USA. Name it:
Answer: The Sears Tower, Chicago.

 

18) In which country Trincomalee Port is situated?
Answer: East Coast of Sri Lanka.

 

19) What does the Cenotaph in White Hall, London, commemorate?
Answer: The ‘Glorious Dead’ of the world wars.

 

20) Upon completion in 1931, it was called the “All-India War Memorial Arch”. How do we know it today?
Answer: India Gate.

 

Competitive Exams Questions and Answers Part 2

Competitive Exams Questions 21-40

 

21) Which country would you be in if you bought takeaway snacks and vegetables from boats of the floating market?

Answer: Thailand.

 

22) Which road in Chelsea, London, has most of the leading fashion shops?

Answer: King’s Road.

 

23) The Flea Market along the river Seine in Paris is famous for bargain purchases. On which bank of the river Seine does it lie?

Answer: Left Bank.

 

24) Which commercial centre in New Delhi is the city’s biggest and busiest and was built by the British?

Answer: Connaught place.

 

25) Which country is famous for watches that you can buy at bargain rates because all watch prices are controlled?

Answer: Switzerland.

 

26) Which Australian city would you be in if you were shopping at Bourke Street Mall and Collins street?

Answer: Melbourne.

 

27) The Rialto Bridge in this Italian city is lined on both sides with famous shops. Name the city:

Answer: Venice.

 

28) Which country would you be in if you were shopping in Sharjah’s Central Souq on the banks of the Khalid Lagoon?

Answer: U.A.E.

 

29) The biggest department stores of this Chinese city lie along the Nanking Road. Which is this city?

Answer: Shanghai.

 

30) Where was the first Indian Military Academy opened?

Answer: Quetta.

 

31) Among Florence’s famous sights is the Ponte Vecchio with its famous shops. What’s special these shops?

Answer: The shops date from the 14th century.

 

32) Name Tokyo’s most famous shopping and entertainment district which lies in the centre of the city:

Answer: The Ginza.

 

33) Alexanderplatz is the main shopping area of this city in Germany. Name it:

Answer: Berlin.

 

34) Which Sri Lankan city would you be in if you were shopping at the colorful market of Pettah?

Answer: Colombo.

 

35) In which countries would you shop using Escudos?

Answer: Portugal and Chile.

 

36) Which metropolitan city would you be in if you were shopping at Linking Road and Fashion Street?

Answer: Mumbai.

 

37) What country would you be in if you paid 40 Krone for some porcelain?

Answer: Denmark.

 

38) Tlaquepaque, in Mexico, is famous for its native:

Answer: Leather.

 

39) In which Canadian city can you shop at huge department stores along St. Catherine Street?

Answer: Ottawa.

 

40) Oporto, the capital of Northern Portugal, is the trading centre for the famous:

Answer: Leather.

 

Read Easy General Knowledge Questions and Answers > Common General Knowledge Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.