Buddhism Questions and Answers – Online General Knowledge Questions

0

Buddhism Questions and Answers – Online Questions

 

Buddhism Questions and Answers - Online General Knowledge Questions

 

1. Which are the states in which Hinayana Buddhism is popular?
Answer: Sri Lanka, Burma, Siyam, Cambodia.

 

2. In which state Mystic Buddhism developed?
Answer: Tibet.

 

3. To which section of Tibet did Mystic Buddhism gave importance flourished first?
Answer: Lamaism.

 

4. The idea for which Hinayana Buddhism gave importance:
Answer: Individual Freedom.

 

5. The Buddhist section which gave importance to universal freedom?
Answer: Mahayana.

 

6. Where does Mahayana Buddhism developed?
Answer: China.

 

7. In which state the ideas of both Hinayanism and Mahayanism were followed?
Answer: Japan.

 

8. Which state is following the ideas of Tendai Mysticism and Toji Misticism?
Answer: Japan.

 

9. Which is the Chinese School that stood for the propagation of Buddhism and for the development of Buddhism?
Answer: Zen.

 

10. More than half of the Japan population is following the most modem version of Buddhism. What is its name?
Answer: Amida Buddhism.

 

11. The states which believe in Amida Buddhism?
Answer: China, Tibet, Nepal, Mongolia, Manjuria, Annam.

 

12. One of the important literature of Buddhism:
Answer: Tripiṭaka.

 

13. During which period Tripiṭaka reached China from Japan?
Answer: Tang’s period (618-97), Song’s period (960-1279).

 

14. How many volumes did Tripiṭaka contain?
Answer: 5048.

 

15. Who is Nagarjuna?
Answer: Ancient Buddhist Thinker.

 

16. In which year Japan officially declared Buddhism as their religion?
Answer: AD 552.

 

17. Who declared Buddhism as the official religion of Japan?
Answer: Shotoku Taishi.

 

18. Who is known as great philosopher among philosophers?
Answer: Sri Buddha.

 

19. Which religion reached the position of developing culture with religion?
Answer: Buddhism.

 

20. Which idea did Buddhism put forward equal to the idea of yoga in Hinduism?
Answer: Meditation.

 

Read Music Questions and Answers > 100 Pub Quiz Questions Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.