Bible Questions with Answers – Top Bible Questions for Everyone

0

Bible Questions with Answers – Top Bible Questions for Everyone

 

Bible Questions with Answers - Top Bible Questions for Everyone

 

1. What is the total number of books in the Bible, in the Old and New Testaments?
Answer: 66.

 

2. What is the total number of books in the Old Testament?
Answer: 39.

 

3. Which is the earliest book of the New Testament?
Answer: Mark.

 

4. Identify the Book of the New Testament which has: “What shall it profit a man, if he shall gain the whole world, and lose his soul”?
Answer: Mark, 8:36.

 

5. What is the total number of books in the New Testament?
Answer: 27.

 

6. When did the Authorized or King James Version of the Bible in English appear?
Answer: 1611.

 

7. “What is truth”, said jesting Pilate; and would not stay for an answer’ – Thus begins Bacon’s essay ‘Of Truth’. Which Book of the Bible reports Pilate’s jest?
Answer: John, 18:37-38.

 

8. ‘As you sow, so you reap – this is originally a Biblical phrase, adapted, Whatsoever a Man Soweth, that shall he also reap’ being the text. Which Book does it belong to?
Answer: Galatians 6:7.

 

9. “Vanity of Vanities, saith the Preacher, vanity of vanities; all is vanity.” Which book of the Old Testament has this verse?
Answer: Ecclesiastes, 1:2.

 

10. In which Book of the New Testament do you find this? “In my Father’s house are many mansions”?
Answer: John, 14:2.

 

11. ‘For dust thou art, and unto dust shalt thou return’. Which Book of the Old Testament has it?
Answer: Genesis, 3:19.

 

12. Shaw’s play, ‘Back to Methuselah’, refers to the grandfather of Noah, who lived exceptionally long. How long?
Answer: 969 years.

 

13. One particular Bible is to be found most frequently in American hotel rooms. Which is it?
Answer: The Gideon Bible.

 

14. Which is the first complete translation of the Bible into English?
Answer: By Wycliffe and his followers.

 

15. The New English Bible is not recognized by one of the Churches. Which?
Answer: Roman Catholic.

 

16. ‘The Wicked Bible’ of 1631 is so called because it dropped a ‘not’ from one of the prohibitions of the Ten Commandments. Which is it?
Answer: Not commit Adultery.

 

17. The Seven Pillars of Wisdom’ by Lawrence of Arabia takes its title from the Bible. From where precisely?
Answer: Proverbs, 9:1.

 

18. Chaucer’s Wife of Bath is full of praise for King Solomon, ‘the wise King, daun Solomon’ who had wives more than one. How many women did Solomon have?
Answer: 700 wives and 300 concubines.

 

19. Identify the Book of the New Testament which has this: “Resist not evil: but whosoever shall smite thee on thy right cheek, turn to him the other also”:
Answer: Matthew, 5:39.

 

20. What’s wrong with a fly in the ointment? The Bible tells you what: “Dead flies cause the ointment of the apothecary to send forth a stinking savour…” In which book does it do so?
Answer: Ecclesiastes, 10:1.

 

Read Online GK Questions about Countries and Cities > Who is Who General Knowledge Questions Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.