Basic Trivia Questions with Answers

0

Basic with Answers

 

Basic Trivia Questions with Answers

 

Simple Trivia and Answers

 

1. The wind velocity is measured by which instrument?
a. Barometer
b. Anemometer
c. Hygrometer
d. Velocity meter
Answer: Anemometer

 

2. Name the largest internal organ in the human body?
a. Brain
b. Liver
c. Heart
d. Lungs
Answer: Liver

3. The Red planet is called after which planet?
a. Mercury
b. Mars
c. Jupiter
d. Saturn
Answer: Mars

4. Name the highest mountain in Africa?
a. Mount Kenya
b. Mount Stanley
c. Mount Kilimanjaro
d. Atlas Mountains
Answer: Mount Kilimanjaro

 

5. Which river is known to be the longest on earth?
a. Niger River
b. Lena River
c. Congo River
d. Nile River
Answer: Nile River

 

6. Name of a river is represented along with which civilization?
a. The Egyptian Civilization
b. The Chinese Civilization
c. The Harappan Civilization
d. The Mesopotamian Civilization
Answer: The Mesopotamian Civilization

 

7. The material used in pencil is?
a. Graphite
b. Silicon
c. Charcoal
d. Phosphorous
Answer: Graphite

 

8. The New York City was earlier called as?
a. New Amsterdam
b. Manhattan City
c. New Hampshire
d. Financial City
Answer: New Amsterdam

 

9. When did the American women won the right to vote?
a. 1919
b.1920
c.1922
d1923
Answer: 1920

 

10. Name the instrument that is used to detect earthquakes?
a. Radiometer
b. Barometer
c. Seismograph
d. Thermometer
Answer: Seismograph

 

Trivia Quizzes with Answers

 

11. Name the person who is the first to reach space?
a) Valentina Tereshkova
b) Yuri Gagarin
c) Alan Shepard
d) Rakesh Sharma
Answer: Yuri Gagarin

 

12. Name the most famous sport in the world?
a. Tennis
b. Football Soccer
c. Golf
d. Cricket
Answer: Football Soccer

 

13. The person who is capable to use both hands for equal skill is?
a. Ambidextrous
b. Hypermobile
c. Monopoly
d. Handy
Answer: Ambidextrous

 

14. Why was the Great Wall of China build for?
a. Trade route
b. Protection against Mongolians and Invaders
c. Practice place for the martial artists
d. Tourism purposes
Answer: Protection against Mongolians and Invaders

 

15. Which among these is the safe level of human noise intensity?
a. Up to 90 decibels
b. up to 80 decibels
c. up to 70 decibels
d. up to 60 decibels
Answer: up to 80 decibels

 

16. Name the region of the atmosphere between 500-1000 km?
a. Exosphere
b. Mesosphere
c. Thermosphere
d. Stratosphere
Answer: Thermosphere

 

17. Name the continent which has only one country?
a. Africa
b. Asia
c. Australia
d. South America
Answer: Australia

 

18. Which is the biggest part of the brain?
a. Spinal cord
b. Cerebellum
c. Cerebrum
d. Brain Stem
Answer: Cerebrum

 

19. Name the animal having the fastest heartbeat rate among the following?
a. Etruscan shrew
b. Blue whale
c. Elephant
d. Human
Answer: Etruscan shrew

 

20. What is the term used to define the production of light by living beings?
a. Bio-luminescence
b. Bio-lighting
c. Bio-fluorescence
d. Bio- emitting
Answer: Bio-luminescence

 

Simple Mixed Trivia Questions

 

21. Where is the Headquarters of The United Nations Organization situated?
a. Sydney, Australia
b. Toronto, Canada
c. New York, USA
d. Tokyo, Japan
Answer: New York, USA

 

22. Which is the world’s second largest continent?
a. Asia
b. Africa
c. Antarctica
d. Australia
Answer: Africa

 

23. Which among the following is known to be the lowest part of the brain?
a. Spinal cord
b. Cerebellum
c. Cerebrum
d. Brain Stem
Answer: Brain Stem

 

24. The most favourite food of panda is?
a. Acacia leave
b. Bamboo
c. Grass
d. Water
Answer: Bamboo

 

25. The theory of relativity was developed by whom?
a. Albert Einstein
b. Nikola Tesla
c. Marie Curie
d. Stephen Hawking
Answer: Albert Einstein

 

26. The country being known as the ‘land of the windmills’ is?
a. Netherlands
b. Poland
c. Norway
d. Denmark
Answer: Netherlands

 

27. A creature which is known by the name ‘ladybird’ is?
a. a Human
b. an Insect
c. a Reptile
d. a Bird
Answer: an Insect

 

28. The Roman Emperor who built the massive wall across Northern Britain is?
a. Marcus Aurelius
b. Hadrian
c. Nero
d. Augustus
Answer: Hadrian

 

29. The world’s tallest building is?
a. Shanghai Tower
b. Burj Khalifa
c. Makkah Royal Clock Tower
d. One World Trade Center
Answer: Burj Khalifa

 

30. The molten rock reaching the surface of earth is called as?
a. Magma
b. Crust
c. Volcano
d. Lava
Answer: Lava

 

General Trivia Quiz Questions and Answers

 

31. Name the animal which is known to be the ship of desert?
a. Donkey
b. Dog
c. Horse
d. Camel
Answer: Camel

 

32. Can you hear sounds in space?
a. Yes
b. No
c. Depends upon weather
d. Sometimes
Answer: No

 

33. The animal which is found to be living in a place is its?
a. Habitat
b. Adaptation
c. Landform
d. Niche
Answer: Habitat

 

34. Name the non-metal that can remain liquid at room temperature ?
a. Phosphorous
b. Bromine
c. Chlorine
d. Helium
Answer: Bromine

 

35. Which is the tallest waterfall in USA?
a. Victoria Fall
b. Yosemite Falls
c. Niagara Falls
d. Jog Fall
Answer: Yosemite Falls

 

36. The instrument which is used in submarine to see the objects above sea level is called?
a. Poly meter
b. Polygraph
c. Photometer
d. Periscope
Answer: Periscope

 

37. The largest country in the world in terms of area is?
a. Canada
b. United States
c. China
d. Russia
Answer: Russia

 

38. What is the term used to refer formations that come down from the ceiling in a cave?
a. Meteorites
b. Stalactites
c. Crust
d. Dust
Answer: Stalactites

 

39. Where does the kiwi Bird lives in?
a. Brazil
b. Germany
c. Netherland
d. New Zealand
Answer: New Zealand

 

40. Which among the following language is having the most number of alphabets?
a. Mandarin
b. Japanese
c. Taiwanese
d. Khmer (Cambodian)
Answer: Khmer (Cambodian)

 

Trivia Multiple Choice Quiz Questions

 

41. The total number of day’s taken by mercury to orbit the sun is?
a) 135 days
b) 99 days
c) 88 days
d) 265 days
Answer: 88 days

 

42. Name the country with the lowest population in the world?
a. Monaco
b. Palau
c. Vatican City
d. Tuvalu
Answer: Vatican City

 

43. What does the term planktons refer to?
a. Plants living in water
b. Very small plants and animals living in water
c. Very small animals living on land
d. Animals living in plants.
Answer: Very small plants and animals living in water

 

44. The first woman to run for President in USA is?
a. Victoria Woodhull
b. Belva Ann Lockwood
c. Susan B. Anthony
d. Sonia Johnson
Answer: Victoria Woodhull

 

45. Which woman is known to be the first to reach space?
a) Valentina Tereshkova
b) Judith Resnik
c) Sally Ride
d) Anna Lee Fisher
Answer: Valentina Tereshkova

 

46. Which among these is the capital of USA?
a. New York City
b. San Francisco
c. Washington D.C
d. Seattle
Answer: Washington D.C

 

47. Which shark is known to be the deadliest in the ocean?
a. Bull Shark
b. Goblin Shark
c. Great White Shark
d. Mako Shark
Answer: Great White Shark

 

48. The tallest building in USA is?
a. One World Trade Center
b. Willis Tower
c. Empire State Building
d. 432 Park Avenue
Answer: One World Trade Center

 

49. Name the country where snakes do not exist?
a. Ireland
b. Netherland
c. Nigeria
d. None of the above
Answer: Ireland

 

50. Name the world’s largest rainforest?
a. Atlantic Forests
b. Manu National Park
c. Amazon
d. Iguazú National Park
Answer: Amazon

 

Read Simple Trivia Questions and Answers > History Trivia Questions and Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.