in ,

Furniture General Knowledge Quiz Questions

Basic Furniture Quiz Questions

 

Basic Furniture Quiz Questions

 

Furniture Quiz

 

1. Which furniture provide a place for study and paper work?
Answer: Desk.

 

2. In many homes, which is an impressive piece of furniture?
Answer: Piano.

 

3. Items including rugs, carpets, curtains, draperies, lamps and pictures are called what?
Answer: Furnishings.

 

4. Most furniture are made up of what?
Answer: Wood or wood products.

 

5. Furniture makers also use:
Answer: Glass, metal, plastics and a variety of other materials.

 

6. Who is called the skilled craft workers?
Answer: Artisans.

 

7. Whose name is given to Louis XIV furniture:
Answer: King Louis XIV of France.

 

8. Which style of American furniture recalls the beginning of the federal system of government in the United States?
Answer: Federal.

 

9. Art Nouveau, takes its name from:
Answer: An Art movement.

 

10. Which is closely related to the history of human culture?
Answer: History of Furniture.

 

11. Early U.S. furniture was based on:
Answer: English designs.

 

12. Modern office furniture style was first popularized by whom?
Answer: Scandinavian designers.

 

13. When did modern office furniture style was first popularized?
Answer: 1920s.

 

14. Modern office furniture often emphasizes natural wood and:
Answer: Streamlined geometric forms.

 

15. Phyfe’s furniture was strongly influenced by which style?
Answer: English styles of the mid-1700s.

 

Furniture General Knowledge Quiz Questions Part 2

 

16. Who created the first known furniture?
Answer: Ancient Egyptians.

 

17. When was the Ancient Egyptians created the first known furniture?
Answer: About 3000 B.C.

See also  50 Multiple Choice GK Questions and Answers

 

18. Which period produced little important furniture?
Answer: Middle Ages.

 

19. Ancient Egyptians considered that the ownership of furniture is a mark of:
Answer: Social rank.

 

20. What was probably the most lasting Egyptian contribution to furniture design?
Answer: Development of the arm chair.

 

21. The Greeks borrowed many furniture forms from whom?
Answer: Egyptians.

 

22. Which became the major pieces of household decoration in ancient Greece?
Answer: Beds.

 

23. Beds became major pieces of household decoration in ancient Greece. Why?
Answer: They were used beds for dining as well as for sleeping.

 

24. Which was the most common ancient Greek chair?
Answer: Klismos.

 

25. Which chairs had curved legs and a curved back?
Answer: Klismos.

 

26. Roman furniture makers adopted a Greek stool design and developed it into a stool. What was the name of the stool?
Answer: Curule.

 

27. Which Roman chair had curved legs in the shape of an X?
Answer: Curule.

 

28. What was the common form of furniture decoration during Middle Ages?
Answer: Carvings.

 

29. Which was a major Roman contribution to table design?
Answer: Slab Table.

 

30. During the 1200s which style influenced the design of furniture?
Answer: Gothic.

 

Read 100 Trivia Questions and Answers

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

100 Trivia Questions and Answers

100 Trivia Questions and Answers

Mixed Miscellaneous Trivia Quiz Questions with Answers

Miscellaneous Trivia Quiz Questions with Answers