Automobile General Knowledge Questions – Basic Automobile GK Questions

0

Automobile – Basic Automobile GK Questions

 

Automobile General Knowledge Questions - Basic Automobile GK Questions

 

1. Which car is provided with torsion bars at the front independent suspension system?
Answer: Ambassador.

 

2. Name the sort of links by means of which leaf springs are connected with chassis frame:
Answer: Spring Shackles.

 

3. What type of shackle is used in Jeep?
Answer: ‘U’ type.

 

4. What act as axis for the wheels to spin around?
Answer: Axles.

 

5. Name axles which contain differential and through which rotary motion is transmitted to the wheels:
Answer: Live axles.

 

6. Name the axles which do not contain differential:
Answer: Dead axles.

 

7. What are referred to as the legs of the vehicles?
Answer: Wheels.

 

8. What are the two classifications of wheels with regard to the type of tire?
Answer: Solid tire wheels and pneumatic tire wheels.

 

9. What is the media between tire, tube and rim to cushion out road shocks in pneumatic tire wheels?
Answer: Air.

 

10. What are the two classifications of pneumatic tire wheels?
Answer: Tube tire wheels and tubeless tire wheels.

 

11. What are the components of a pneumatic wheel?
Answer: Tire, tube and valve, flap and rim.

 

12. What serves as a cover for the tube and protects it from damage?
Answer: Tire.

 

13. What are the materials used in making the tire?
Answer: Rubber impregnated rayon, nylon and cotton.

 

14. What transmits the power from the engine through the medium of driving wheels to the road?
Answer: Tire.

 

15. Why is the tire given a good tread pattern?
Answer: To give it grip on the road surface.

 

16. The tires are specified to run on recommended inflation pressures by the manufacturers according to certain norms. What are they?
Answer: Size and quality of the tire, load to be imposed upon it.

 

17. When should the tire pressures be checked, when the tires are cold or heated?
Answer: When they are cold.

 

18. On the side walls of the tire cover there are several markings. What do they indicate?
Answer: They indicate tire size, ply rating, tire number, tire make etc.

 

19. What does the ply rating on the tire represent?
Answer: Index of tire strength.

 

20. What material is the tube made of?
Answer: Rubber.

 

Read Online GK Questions with Answers > Sea and Ocean GK Questions – Online General Knowledge Questions

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.