58 Tough Questions and Answers

0

58 Tough Questions and Answers

 

58 Tough Questions and Answers

 

Mixed General Questions with Answers

 

1. Who was the greatest ruler of the 19th dynasty?
Answer: Ramesses II (1292 B.C. – 1225 B.C.)

 

2. How many complete revolutions does the moon make around the earth in a calendar year?
Answer: 13 (and a small bit)

 

3. What is called the assemblage of the plant life of a region?
Answer: Flora.

 

4. What is the common name given to lanthanides and actinides?
Answer: Inner transition elements.

 

5. Name the organization which controls a number of stores under common ownership and management:
Answer: Chain stores.

 

6. Which is the biggest annoyance in generated modelling?
Answer: Aliasing.

 

7. Lowest temperature at which the vapor of bitumen can be ignited in air is called:
Answer: Flash point.

 

8. What is the name of the river water?
Answer: Free water.

 

9. Which mathematician wrote the literary work “A Russian Childhood”?
Answer: Sofia Kovalevskaya.

 

10. Who invented Helicopter?
Answer: Étienne Oehmichen.

 

11. Where are the main three offices of IATA (International Air Transport Association)?
Answer: At Geneva, Montreal and Singapore.

 

12. What was the great contributions of Ramses II in the field of architecture?
Answer: The great temple of Abu Simbel in Nubia.

 

13. Which planet has a great red spot?
Answer: Jupiter.

 

14. Which plant lives in the dark?
Answer: Sporophyte.

 

15. Which is the smallest atom?
Answer: Hydrogen.

 

Online Questions and Answers

 

16. Name the retail trading houses which receive orders from the public through post and deliver the articles by post:
Answer: Mail order Houses.

 

17. What is the reason for aliasing problem in computer animation and graphics?
Answer: Low resolution.

 

18. The technical process of converting the information to be supplied to the computer through the binary system is called:
Answer: Programming.

 

19. Mainly how many types of aquatic bodies are there?
Answer: Two.

 

20. Which mathematician wrote the literary classic of his time, ‘Pensées’?
Answer: Blaise Pascal.

 

21. Who discovered Machine gun?
Answer: James Puckle.

 

22. How many passengers can be accommodated in 747 Jet?
Answer: 400.

 

23. Who was the last great ruler of the Egyptian empire?
Answer: Ramesses II.

 

24. How many planets in our solar system have only one moon?
Answer: Two, Earth and Pluto.

 

25. Which is the plant hormone that influence flowering and Stem elongation?
Answer: Gibberellin.

 

26. The relative tendency of the atoms to attract electrons in chemical reactions is called what?
Answer: Electronegativity.

 

27. What is the literal meaning of business?
Answer: To be busy.

 

28. The technology by which a virtual world appears real to the user by the use of computer generated animation is called:
Answer: Virtual Reality.

 

29. The electronic devices which can do tasks which are difficult for human beings are called:
Answer: Robots.

 

30. The slope of stairs should not be flatter than _
Answer: 25°

 

Hard Online Questions Answers

 

31. How many major zones are there for a Lentic aquatic body?
Answer: Four.

 

32. Once the great mathematician Charles Hermite had said, “He has left mathematicians something to keep them busy for five hundred years”. Which mathematician was he referring to?
Answer: Niels Henrik Abel.

 

33. Who discovered Margarine?
Answer: Hippolyte Mège-Mouriès.

 

34. What is the usual height gained by 747 Jet?
Answer: 30,000 feet.

 

35. When was the ancient civilization in Egypt destroyed?
Answer: By the Persian invasion in 525 B.C.

 

36. Which major planet was discovered in 1846?
Answer: Neptune.

 

37. Why does Duckweed float on water?
Answer: Because it is very small and light.

 

38. Which element has the lowest electronegativity value?
Answer: Cesium/ Francium.

 

39. What is the main objective of a business?
Answer: Profit.

 

40. What is the key to virtual reality?
Answer: The EyePhone.

 

41. The IC chip which does the function of ALU and CU is known as:
Answer: Microprocessor.

 

42. A vertical window built in sloping side of the pitched roof is known as:
Answer: Dormer window.

 

43. Colour, taste and odour, temperature etc. are called what type of characteristics of water?
Answer: Physico-chemical.

 

44. Which poet said, “A man should be learned in several sciences, and should have a reasonable, philosophical and in some measure, a mathematical head to be a complete and excellent poet….”?
Answer: John Dryden.

 

45. Who invented Welding (electric)?
Answer: Elisha Thomson.

 

Online Questions

 

46. What is the speed of 747 Jet?
Answer: 575 Miles per hour.

 

47. When did Alexander the great conquer Egypt?
Answer: In 322 B.C.

 

48. What are the ‘Northern Lights’ otherwise known as?
Answer: Aurora Borealis.

 

49. How does water hyacinth float on water?
Answer: It has bulb like swelling filled with air, its leaf stalks and so it is able to float.

 

50. What is the electronegativity of fluorine?
Answer: 4.0.

 

51. Which term refers to economic activity which is concerned with production, processing or fabrication of goods?
Answer: Industry.

 

52. The animation which is used in modern industrial plants is called:
Answer: Technical Animation (TA)

 

53. The wave length of x-rays range between 0.1 to _ nanometers.
Answer: 10.

 

54. A window built parallel to the sloping surface of the inclined roof is known as:
Answer: Sky light window.

 

55. What makes the color of water dull yellow?
Answer: Humic and fulvic acid.

 

56. Who said, “Number rules the universe”?
Answer: Pythagoras.

 

57. Who discovered Windmill?
Answer: Persians.

 

58. What is the usual height gained by British Aerospace Concorde (BAC) or Supersonic Aircraft?
Answer: 50,000 feet.

 

Read 51 Online Quiz Competition Questions and Answers > Simple Trivia Questions and Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.