in ,

Quiz Competition Questions and Answers

Quiz Competition Questions and Answers

 

51 Online Quiz Competition Questions and Answers

 

Online Quiz Questions

 

1. Which company produced the first washing machine commercially?
Answer: Hurley Electric Laundry Equipment Company.

 

2. What was the name of two space probes launched in 1977 which sent back remarkable pictures of Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune?
Answer: Voyager 1 and II.

 

3. Which flowerless plants are found mostly in water and possess chlorophyll?
Answer: Algae.

 

4. Where is smallest atoms are seen at the modern periodic table?
Answer: Right hand top.

 

5. Name 4 ‘P’s in the hands of marketing managers:
Answer: Product, Promotion, Price and Place.

 

6. In Animation which technique is used to transform the shape of an object?
Answer: Linear Interpolation Techniques.

 

7. In x-ray tubes, the target plate of cathode rays is made of:
Answer: Tungsten.

 

8. In high tensile steel, carbon should be less than:
Answer: 0.15%.

 

9. How many atoms of oxygen are there in a water molecule?
Answer: One.

 

10. Who said these wise words full of figures, “Simplicity, simplicity, simplicity! I say, let your affairs be as two or three, and not a hundred or a thousand; instead of a million count half a dozen, and keep your accounts on your thumb nail”?
Answer: Henry David Thoreau.

 

11. Who discovered Galvanometer?
Answer: André-Marie Ampère.

 

12. What is IATA?
Answer: International Air Transport Association.

 

13. When did Amenhotep III ruled Egypt?
Answer: In between 1471 B.C. to 1375 B.C.

 

14. What is the term used for the period just before the launching of a space craft when time is counted backwards to reach zero at launching?
Answer: Count down.

READ  120 Biology Quiz Questions Answers - Learn about Biology

 

15. Write the name of the tree which flower only once in a complete life-cycle:
Answer: Monocarpic.

 

Quiz Competition Questions and Answers Part 2 (16-30)

 

16. The different blocks of the Long form periodic table are what?
Answer: S, P, D, and F.

 

17. The division of products into classes made up of units possessing similar characteristics of size and quality is known as:
Answer: Grading.

 

18. The menu which is used for pointing to the selection of colours is called:
Answer: Palette.

 

19. When chromium is used as an alloying element in steel, there will be:
Answer: An increase in Abrasion resistance.

 

20. Water expands and freezes at what temperature?
Answer: 0° C.

 

21. Who said, “Mathematics is the Queen of the Sciences, and Arithmetic the Queen of Mathematics”?
Answer: Carl Friedrich Gauss.

 

22. Who discovered Laser?
Answer: Dr. Charles H. Townes.

 

23. When did IATA originate?
Answer: In 1919.

 

24. Who was the first idealist ruler in the world?
Answer: Amenhotep IV or Akhenaten.

 

25. What are the two contradicting theories explaining how the universe was created and evolved?
Answer: The Big Bang theory; The Steady-state theory.

 

26. Give the name of an organism that derives its nourishment from another living organism?
Answer: Parasite.

 

27. The violet colour of potassium permanganate solution is due to what?
Answer: Permanganate ions.

 

28. What is the term that is used for giving a name to the products by which it should become known and be remembered by the consumers?
Answer: Branding.

READ  Latest General Knowledge MCQ - Online Quiz Questions

 

29. Which are the two types of colouring algorithms used in animation?
Answer: 1. Region filling algorithm 2. Polygon filling algorithm.

 

30. What is the full form of RADAR?
Answer: Radio Detection and Ranging.

 

Quiz Competition Questions and Answers Part 2 (31-50)

 

31. When does water has maximum density?
Answer: At 4° C.

 

32. Who said, “As far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain; and as far as they are certain, they do not refer to reality”?
Answer: Albert Einstein.

 

33. Who invented printing press?
Answer: Johannes Gutenberg.

 

34. What is the Latin name for the North Star?
Answer: Polaris.

 

35. What is called the vegetation on high mountains beyond timber line?
Answer: Alpine.

 

36. Where are the largest atoms seen at the periodic table?
Answer: Bottom left.

 

37. Name the Brand mark which has legal restrictions:
Answer: Trademark.

 

38. Robots are controlled by:
Answer: Computers.

 

39. When did Thutmose become the ruler of Egypt?
Answer: In 1479 B.C.

 

40. What percentage of water are locked in the Lithosphere and sedimentary rocks?
Answer: 95%.

 

41. In which literary classic, mathematicians have been shown unpardonably hazy about the basic tenets of mathematics?
Answer: Gulliver’s Travels.

 

42. Who discovered sewing Machine?
Answer: Barthélemy Thimonnier.

 

43. What is the astronomical unit equal to 3.2616 light years?
Answer: Parsec.

 

44. What are called accessory whorls?
Answer: Petals and Sepals are collectively called as accessory whorls.

READ  50 Literature and Language GK Quiz Questions

 

45. Which period having the largest number of elements in the periodic table?
Answer: The sixth period.

 

46. Who are the merchants who act as intermediaries between the producers and consumers?
Answer: Middlemen.

 

47. The most difficult problems in three dimensional computer generated movies are:
Answer: synchronisation and Parallelism.

 

48. The modern computers in which both the analogue and digital techniques are made use of are called:
Answer: Hybrid.

 

49. In railway tracks, the metal used is:
Answer: Mild steel.

 

50. Where is 99% of free water which is actually available for free circulation?
Answer: In oceans.

 

51. A mathematician wrote the strange, literary classic “Through the Looking Glass”. Who is that mathematician?
Answer: Charles Lutwidge Dodgson.

 

Read Hard Trivia Questions for Adults

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hard Trivia Questions for Adults

Hard Trivia Questions for Adults

58 Tough Questions and Answers

Tough Questions and Answers – Hardest Questions to Answer