Sports General Knowledge Questions with Answers

0

Sports General Knowledge Questions with Answers

 

50 Sports General Knowledge Online Quiz Questions with Answers

 

1. The quadruple jump was first landed by which figure skater?
Answer: Kurt Browning.

 

2. NBA Basketball Court is _ feet long
Answer: 94 feet.

 

3. A traditional athletic, Scottish Highland Games having a long log toss is called as?
Answer: Caber.

 

4. Name the tournament won by Harold Mahoney the Scottish player in 1896?
Answer: Wimbledon.

 

5. NBA championship was won by a player in three different decades and he was the first person to achieve it, name the person?
Answer: John Salley.

 

6. Name the professional sports league which is awarded with the Maurice Podoloff Trophy annually?
Answer: National Basketball Association (NBA).

 

7. The NCAA and NBA Championship was first won together by which head coach
Answer: Larry Brown.

 

8. The MLB Team having most wins in a single season record is held by which team?
Answer: Seattle Mariners

 

9. Which professional soccer club is known to be the real owner of Old Trafford
Answer: Manchester United.

 

10. What sport take place in Velodrome?
Answer: Cycling.

 

11. Who did Kobe Bryant get drafted by?
Answer: Charlotte Hornets.

 

12. Which USFL team did Herschel Walker play for?
Answer: New Jersey Generals.

 

13. Name the NFL head coach with the most wins record?
Answer: Don Shula.

 

14. The college football game was first played in _
Answer: 1869.

 

15. Ireland’s National sport is _
Answer: Hurling.

 

Sports General Knowledge Questions Part 2

 

16. Tiger Woods, golfer name begin with _
Answer: Eldrick.

READ  Electronics Quiz Questions with Answers - What is Electronics

 

17. In the 1990s the most division titles were won by which MLB Team?
Answer: Atlanta Braves.

 

18. What former MLB pitcher holds the record for surrendering the most all-time home runs?
Answer: Jamie Moyer.

 

19. Officially a NHL player must score 50 goals in his first 50 games of a season. Name the first person to achieve it?
Answer: Maurice Richard.

 

20. Regulation basketball hoop has a diameter of _
Answer: 18 inches.

 

21. In the NBA draft #1 overall was first drafted to which Canadian player?
Answer: Anthony Bennett.

 

22. Before becoming a Chef, Gordon Ramsay played soccer; name the professional soccer club that he was in?
Answer: Glasgow Rangers.

 

23. Name the youngest NFL player who surpassed the 5000 in the final game of 2011 season?
Answer: Matthew Stafford.

 

24. In 1980 Winter Olympics, Name the long track speed skater who individually won five gold medals?
Answer: Eric Heiden.

25. The world’s oldest annual marathon was held in Boston, in which year?
Answer: 1897.

 

26. Name the person to hold the most MLB record?
Answer: Reggie Jackson.

 

27. Stableford scoring system is used in which sport?
Answer: Golf.

 

28. 3000 points were scored for the first time by which NBA Player?
Answer: Wilt Chamberlin.

 

29. Boxing was declared a legal sport in the U.S in _
Answer: 1901.

 

30. Who holds the record for the most passing yards in an NFL game?
Answer: Norm Van Brocklin.

 

31. The Heisman Trophy was won twice, by whom?
Answer: Archie Griffin.

READ  One Word Questions and Answers in GK

 

Sports General Knowledge Questions Part 3 (Questions 31-50)

 

32. The colligative basketball that Julius Erving played, held in which place?
Answer: University of Massachusetts.

 

33. Name the NBA Player who holds the record of double-triple-double?
Answer: Wilt Chamberlin.

 

34. 1980 Olympics hockey teams, head coach was _
Answer: Herb Brooks.

 

35. The World Series HR was first hit by an African American, name the person?
Answer: Larry Doby.

 

36. In what season do the 3 point line NBA began?
Answer: 1979-1980.

 

37. An American professional boxer who won the World Heavyweight Boxing from 1919 to 1926?
Answer: Jack Dempsey.

 

38. Chukkas is a sport played in seven minutes period, name the sport?
Answer: Polo.

 

39. The famous football player to be called as” The Galloping Ghost “ is ?
Answer: Red Grange.

 

40. The 1964 and 1976 Winter Olympics Games in Australia was hosted in which city?
Answer: Innsbruck.

 

41. The formula one World Drivers championship was won the most by which person?
Answer: Michael Schumacher (7).

 

42. Decathlon consist of how many events?
Answer: 10.

 

43. Which country do Lionel Messi represents in the international soccer competition?
Answer: Argentina.

 

44. What is the time lapse for the European soccer match?
Answer: 90.

 

45. The number of players in men’s lacrosse game at one time in a field?
Answer: 20.

 

46. What NFL Hall of Famer was an outfielder for the 1919 New York Yankees?
Answer: George Halas.

 

47. What is the color of the #2 ball in the billiards game?
Answer: Blue.

READ  Free General Knowledge Quiz Questions - Free GK Quizzes

 

48. The Indianapolis 500 took place for the first time in which year?
Answer: 1911.

 

49. The Rose Bowl and Super Bowl was won by a person being a head coach and he is the only one to receive it?
Answer: Dick Vermeil.

 

50. Name the first person to be selected in the NBA draft being an African American?
Answer: Chuck Cooper.

 

Read Multiple Choice GK Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.