50 Multiple Choice GK Questions and Answers

0

50 Multiple Choice GK Questions and Answers

 

50 Multiple Choice GK Questions and Answers

 

Multiple Choice GK Questions and Answers Part 1 (Questions 1-16)

 

1. ‘Christ the Redeemer’ is located in which place?
a) Rio De Janeiro
b) Salvador
c) Brasilia
d) Porto Alegre
Answer: Rio De Janeiro

 

2. Which among the following, religion has the highest population in the world?
a) Hinduism
b) Buddhism
c) Christianity
d) Islam
Answer: Christianity

 

3. A premier agency of Intelligence of Pakistan is _
a) Federal Security Bureau (FSB)
b) Inter-Services Intelligence (ISI)
c) The Central Intelligence Agency (CIA)
d) Ministry of Intelligence
Answer: Inter- Services Intelligence (ISI)

 

4. Name the other house of the Parliament of US other than the House of Representatives?
a)Selicate
b)Democratic party
c) Setate
d) Senate
Answer: Senate

 

5. More than 50% of the world’s population is using internet as a part of their daily routine. True or False?
a)True
b) False
c)Neither True or False
d)Nothing
Answer: False

 

6. Select the continent from the below options, which has the lowest internet access?
a) Europe
b) Australia
c) America
d) Africa
Answer: Africa

 

7. The percentage of children died due to the cause of malnutrition is?
a) 40%
b) 45%
c) 55%
d)65%
Answer: 45%

 

8. What percentage of world’s terrestrial biodiversity does forest contain?
a) 80%
b) 90%
c) 85%
d) 99%
Answer: 80%

 

9. Of all the wood produced in the world, what percentage of it is used for energy?
a)55%
b) 50%
c) 45%
d)60%
Answer: 50%

 

10. What is the number more than one in which children worldwide under the age of 5 are stunted due to chronic malnutrition?
a) 5
b) 3
c) 4
d) 6
Answer: 4

 

11. ‘Table Mountain’ is located at which place?
a) Johannesburg , South Africa
b) Pretoria, South Africa
c) Cape Town, South Africa
d) Port Elizabeth, South Africa
Answer: Cape Town, South Africa

 

12. Name the city, where Taj Mahal is located in India?
a) Delhi
b) Jaipur
c) Agra
d) Varanasi
Answer: Agra

READ  General Knowledge Quiz for Teenagers

 

13. Which among the following is a symbol for Peace?
a) Green eyed monster
b) Jade
c) Olive Branch
d) Heart
Answer: Olive Branch

 

14. ‘The Colosseum ‘is located in which country?
a) Venice
b) Florence
c) Rome
d)Milan
Answer: Rome

 

15. Which among the following is the world’s largest lake?
a) Lake Baikal
b) Caspian Sea
c) Wular Lake
d) Lake Erie
Answer: Caspian Sea

 

16. Among, the following religion, name the second – highest in the world?
a) Judaism
b) Hinduism
c) Islam
d)Monothesim
Answer: Islam

 

Multiple Choice GK Questions and Answers Part 2 (Questions 17-31)

 

17. Less than what percentage of the 80000 tree species in the world have been studied for their use in any depth?
a) 2%
b) 3%
c) 1%
d) 4%
Answer: 1%

 

18. What percentage of land area do the mountains cover?
a) 27%
b) 30%
c) 24%
d) 25%
Answer: 25%

 

19. Nearly one in what number of people around the world do not have access to modern electricity services?
a) 3
b) 6
c) 4
d) 5
Answer: 5

 

20. The percentage of agriculture land in the total world area is?
a) 41.6%
b) 39%
c) 38.5%
d) 38%
Answer: 38.5%

 

21. In the 20th century, how much did the water use increased at the rate of population increase?
a) Once
b) Twice
c) Tens
d) Thrice
Answer: Twice

 

22. Who is known as the ‘Father of Biology’?
a) Galen
b) Aristotle
c) Socrates
d) Avicena
Answer: Aristotle

 

23. What percentage of global land area do the forest cover?
a) 31%
b) 30%
c) 45%
d) 35%
Answer: 31%

 

24. What percentage of the world’s population suffers from hunger?
a) 12%
b) 15%
c) 13%
d) 11%
Answer: 11%

 

25. The capacity to produce enough food to feed everyone in the world is more adequate .True or False?
a) True
b) False
c) Nothing
d) Neither true or False
Answer: True

READ  Basic Quiz Questions for Everyone - GK Quizzes

 

26. The approximate global population is _
a) 7.6 Million
b) 7.6 billion
c) 8 .5 Million
d) 8.6 Million
Answer: 7.6 billion

 

27. Which among the following is the largest forest in the world?
a) Sagano Bamboo Forest
b) Taiga
c) Crooked Forest
d) Black Forest
Answer: Taiga

 

28. Which industry is known for being the largest consumers of water?
a) Aerospace
b) Education
c) Agriculture
d) Chemical
Answer: Agriculture

 

29. Which among the following city is called as ‘The Venice of the North ‘?
a) Oslo
b) Stockholm
c) Copenhagen
d) Helsinki
Answer: Stockholm

 

30. ‘Brown Revolution’ is associated with _
a) Avocado
b) Mangosteen
c) Coconut
d) Cocoa
Answer: Cocoa

 

31. The symbol for truce is _
a) Red flag
b) Black flag
c) White Flag
d) Black and white flag
Answer: White Flag

 

Multiple Choice GK Questions and Answers Part 3 (Questions 31-50)

 

32. Presently, who is the Chief Executive Officer of Google?
a) Larry Page
b) Steve Ballmer
c) Sundar Pichai
d) Satya Nadella
Answer: Sundar Pichai

 

33. A three-day music festival known as the Orange Festival is celebrated in which country?
a) Poland
b) Finland
c) Sweden
d) Norway
Answer: Poland

 

34. Currently, the CEO of Facebook is _
a) Priscilla Chan
b) Steve Ballmer
c) Eduardo Saverin
d) Mark Zuckerberg
Answer: Mark Zuckerberg

 

35. The Cathedral of Vasily the Blessed, commonly known as the Saint Basils Cathedral is located in which place ?
a) London
b) Kiev
c) Moscow
d) Saint Petersburg
Answer: Moscow

 

36. When did the first modern Olympic Game held?
a) 1897
b) 1896
c) 1789
d) 1869
Answer: 1896

 

37. The second highest peak of an island in Asia, the Mount Fuji is of which country?
a) Russia
b) Japan
c) China
d) India
Answer: Japan

 

38. What is the currency of Ireland?
a) Euro
b) Dollar
c) Pound
d) Canadian Dollar
Answer: Euro

READ  General Knowledge Quiz - 1000 GK Quiz Questions Answers

 

39. What percentage of their income do the poor worldwide spend on food?
a) 30%
b) 65%
c) 70%
d) 75%
Answer: 70%

 

40. What is the currency of New Zealand?
a) Croatian kuna
b) Swiss franc
c) Renminbi
d) New Zealand Dollar
Answer: New Zealand Dollar

 

41. Which is the tallest waterfall in the world?
a) Niagara Falls
b) Angel Falls
c) Iguazu Falls
d) Jog Falls
Answer: Angel Falls

 

42. Name the person who is known as ‘Father of Medicine ‘?
a) Galen
b) Plato
c) Hippocrates
d) Herodotus
Answer: Hippocrates

 

43. Which is the second tallest waterfall in the world?
a) Angel Falls
b) Tugela Falls
c) Tugela Falls
d) Gullfoss
Answer: Tugela Falls

 

44. The biggest protected area in the world is _
a) High Line
b) Garden of Gods
c) Kings Park
d) Marae Moana
Answer: Marae Moana

 

45. ‘International Year of Plant Earth’ was celebrated in _
a) 2008
b) 2009
c) 2007
d) 2010
Answer: 2008

 

46. Where did the 2018 Winter Olympics held?
a) North Korea
b) Brazil
c) USA
d) South Korea
Answer: South Korea

 

47. The Government of India introduced a new tax system in 2017, name it?
a) Tariff
b) Income Tax
c) Goods and Services Tax (GST)
d) Payroll Tax
Answer: Goods and Services Tax (GST)

 

48. Where did the 1996Summer Olympics, officially known as the Games of XXVI Olympiad held?
A) Brazil
b) USA
c) Australia
d) UK
Answer: USA

 

49. Which among the following is, The Chief Executive Officer of Microsoft?
a) Satya Nadella
b) Steve Ballmer
c) Infra Nooyi
d) Sundar Pichai
Answer: Satya Nadella

 

50. What percentage of the world’s population would be living in cities, by 2030?
a) 60%
b) 70%
c) 65%
d) 75%
Answer: 60%

 

Read Tough General Knowledge Questions with Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.