30 Transport Quiz Questions – Know More about Transportation

0

30 Transport – Know More about Transportation

 

30 Transport Quiz Questions - Know More about Transportation

 

Quick Video Quiz

 

 

1. Which all are the five airlines formed an alliance under the banner ‘One World’?
Answer: British Airways, American Airlines, Qantas, Canadian Airlines and Cathy Pacific.

 

2. What is the name of the airlines of Italy?
Answer: Alitalia.

 

3. What is the name of the airlines of Afghanistan?
Answer: Ariana Afghan Airlines.

 

4. What is the name of the airlines of Hong Kong?
Answer: Cathay Pacific.

 

5. What is the name of the airlines of Finland?
Answer: Finnair.

 

6. What is the name of the airlines of Indonesia?
Answer: Garuda Airways.

 

7. What is the name of the airlines of Netherlands?
Answer: K.L.M. Royal Dutch.

 

8. What is the name of the airlines of Australia?
Answer: Qantas Empire Airways.

 

9. What is the name of the airlines of Germany?
Answer: Lufthansa.

 

10. What is the name of the airlines of Switzerland?
Answer: Swissair.

 

11. Which Apollo space mission was the first to land man on the moon?
Answer: Apollo -11.

 

12. Which airliner came into service in 1976, cutting the transatlantic crossing to less than three hours?
Answer: Concorde.

 

13. What achieves lift-off and propulsion by means of a rotary wing?
Answer: Helicopter.

 

14. What do we call a lightweight motorcycle with auxiliary pedal power?
Answer: Moped.

 

15. What type of transport are ICE, TGVS and HSTS?
Answer: Train (railway – text and chronology)

 

Online on Transport

 

16. What do the initial HGV stand for?
Answer: Heavy Goods Vehicle.

 

17. What word describes every space flight before the one undertaken by Yuri Gagarin in 1961?
Answer: Unmanned.

 

18. What is the popular name for the Boeing 747?
Answer: Jumbo/ Jumbo jet.

 

19. What color is a ‘black box’ flight recorder?
Answer: Orange.

 

20. Which American aviator was the first woman to fly the Atlantic solo in 1932?
Answer: Amelia Earhart.

 

21. What term denotes the communications and weather satellites that appear to stay above one point on the Earth?
Answer: Geostationary.

 

22. What was the name of the three-stage rockets used in the Apollo Series of moonshots?
Answer: Saturn V.

 

23. What is the name of the science of space travel?
Answer: Astronautics.

 

24. Which vehicle has design variations known as open plenum, peripheral jet or flexible skirt?
Answer: Hovercraft.

 

25. What was the name of the jet propelled car driven by Richard Noble, which set the world land-speed record at 633.5 mph?
Answer: Trust-2.

 

26. Which was the first jet airliner to enter service in 1949?
Answer: de Havilland Comet.

 

27. Which American space shuttle was to build to replace ‘challenger’?
Answer: Endeavor.

 

28. Which shallow-drafted sailing vessel’s name is derived from the Tamil ‘tied log’?
Answer: Catamaran.

 

29. What was the name of the craft in which Sir Francis Chichester circumnavigated the world?
Answer: Gipsy Moth IV.

 

30. When was the first flight in an air-heated balloon? Where was it operated?
Answer: In 1783, at France.

 

Read Art and Architecture Online Quizzes > Quick GK Quiz Questions – 20 General Knowledge Questions

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.