Basic General Knowledge Questions with Answers

0

Basic General Knowledge Questions with Answers

 

 

Basic General Knowledge Questions with Answers

 

1. In which Indian museum can you see the finest collection of the country’s art in the world?
Answer: The National Museum of India.

 

2. In which country can you see a unique replica of the original Parthenon in Greece?
Answer: USA.

 

3. Which is the largest post office in Asia?
Answer: Mumbai.

 

4. The Art of arranging dance movements is called:
Answer: Choreography.

 

5. The American President who was not elected by Popular Vote:
Answer: Gerald Ford.

 

6. Which Indian city in the state of Gujarat is named after Mahatma Gandhi, the father of the Indian Nation?
Answer: Gandhinagar.

 

7. ‘Old Glory’ is the name of which country’s flag?
Answer: United States.

 

8. More cars are produced in this American city than anywhere else in the U.S. Which is why it is called “Motor City”. Name it:
Answer: Detroit.

 

9. If, in France, you used the ‘Chemin de fer’, what would you be doing?
Answer: Travelling on a railway train.

 

10. Where would you be if you were traveling by the highest railway in the world?
Answer: Peru.

 

11. What is the London underground railway commonly called?
Answer: The Tube.

 

12. If you paid your fare in yen to travel by monorail to the airport, which city would you be visiting?
Answer: Tokyo.

 

13. In which country would you drive down an Autobahn?
Answer: Germany.

 

14. Name the mode of transport, both San Francisco and Kolkata have in common:
Answer: Tram Cars.

 

15. The Ringstrasse is a famous boulevard in this Austrian city. Name it:
Answer: Vienna.

 

Basic General Knowledge Questions with Answers Part 2 (Questions 15-30)

 

16. This fabulous city boasts of 378 bridges. Can you name it?
Answer: Venice.

 

17. In which Asian country can you get around in the seven-seater ‘jitney’ bus?
Answer: Israel.

 

18. Which city is said to have the most impressive boulevards and avenues in the world?
Answer: Paris.

 

19. What is the name given to the Paris underground railway?
Answer: The Metro.

 

20. In which German city is ‘Kurfürstendamm’ a famous boulevard?
Answer: Berlin.

 

21. When was the National Dairy Development Board established?
Answer: In 1965.

 

22. Which point is farthest north?
Answer: The northernmost point in Minnesota.

 

23. Gregor Mendel’s laws of heredity are based on:
Answer: Probability theory.

 

24. Which country possesses Easter Island?
Answer: Chile.

 

25. How does supersonic plane fly?
Answer: With the speed greater than the speed of sound.

 

26. Which city is farthest north?
Answer: Rome.

 

27. Which was the first submarine to be propelled by nuclear power?
Answer: Nautilus.

 

28. In which Caribbean country, located on the island of Hispaniola, did Francois Duvalier establish a dictatorship in 1957?
Answer: Haiti.

 

29. “Cecil B. DeMille, Rather against his will With persuaded to leave Moses Out of The War of Roses” Who wrote this?
Answer: Nicolas Bentley.

 

30. The island of Gozo is the second largest island of which island country?
Answer: Malta.

 

Basic General Knowledge Questions with Answers Part 3 (Questions 31-50)

 

31. According to astrology enemy planet of Mars:
Answer: Mercury.

 

32. Which U.S. state does not border Tennessee?
Answer: West Virginia.

 

33. In which combustion engine is needed boiler, furnace and condenser?
Answer: In external combustion engine.

 

34. The cities of Manizales, Cartagena and Bucaramanga are located in which country?
Answer: Colombia.

 

35. Which name indicates all the eight fold paths of Buddha?
Answer: Astangika-marga.

 

36. Where is the Thar desert?
Answer: India.

 

37. Who described ‘Mona Lisa’ as older than the rocks among which she sits?
Answer: Walter Pater.

 

38. Which water body surrounds most of India?
Answer: Indian Ocean.

 

39. What musical term is used to describe a male voice between tenor and bass?
Answer: Baritone.

 

40. The Syrian Desert lies within Syria, Jordan, Saudi Arabia, and which other country?
Answer: Iraq.

 

41. Who was the President of France during the period of 1974-1981?
Answer: Valéry Giscard d’Estaing.

 

42. The drug lovastatin helps to:
Answer: Lower cholesterol.

 

43. Name the Islands made up of 9 coral atolls, which is situated in the west of Pacific Ocean:
Answer: Ellice Islands.

 

44. What word describes the tendency of alcohol to evaporate quickly?
Answer: Volatility.

 

45. Who said Peasant societies are Part societies and Past Culture?
Answer: A. L. Kroeber.

 

46. What sauce do you make by adding white wine, vinegar and tarragon to hollandaise?
Answer: Bernaise.

 

47. Which religion’s observances are known as the “Five Pillars of Faith”, binding to all adult male believers?
Answer: Islam.

 

48. The Vistula, Oder and Narew are chief rivers found in this European nation:
Answer: Poland.

 

49. Accepting houses in England are specialized firms which perform the function of:
Answer: Accepting bills of exchange.

 

50. Tom Selleck, Steve Guttenberg and _______ were the three men in “Three Men and a Baby.”
Answer: Ted Danson.

 

Read: Common General Knowledge Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.