Quiz Questions and Answers – Most Important Questions with Answers – Learn General Knowledge

0

Quiz Questions and Answers – Most Important Questions with Answers – Learn General Knowledge

Quiz Questions and Answers - Most Important Questions with Answers - Learn General Knowledge

 

Quiz Questions and Answers 1-10

1.Which country has the largest population of feral (wild) camels in the world?
ANSWER: AUSTRALIA.

2.Which company owns the Perrier, Häagen-Dazs and Wonka brands?
ANSWER: NESTLE.

3.Park Jae-sang was the talk of the internet in 2012. How is he better known?
ANSWER: PSY (of Gangnam Style fame).

4.Which author was named after a famous explorer, claimed to have eaten a bar of chocolate every day and was once married to Oscar-winning actress, Patricia Neal?
ANSWER: Roald DAHL.

5.Headquartered in the Philippines and probably best-known for its beers, which is the largest publicly listed food, beverage and packaging company in South East Asia?
ANSWER: SAN MIGUEL Corporation.

6.Which blood group can be given to anyone?
ANSWER: O.

7.Which word can be described as being ‘the degree of brightness of a star, as represented by a number on a logarithmic scale’?
ANSWER: MAGNITUDE.

8.What was the name of Captain Nemo’s submarine?
ANSWER: NAUTILUS.

9.Name the sacred law of Islam, believed by Muslims to be based upon divine revelation?
ANSWER: SHARIA.

10.Designed by Chicago’s Daniel Burnham in the Beaux-Arts style, it is officially named the Fuller Building. What is the better-known name for the distinctive building that sits at the intersection of 5th Avenue and Broadway in New York City?
ANSWER: FLAT IRON Building.

 

Quiz Questions and Answers 11-20

11.Which claims to be ‘The King of Beers’?
ANSWER: BUDWEISER.

12.Which novel was originally called The Whale?
ANSWER: MOBY DICK.

13.On 12th October 1187 after a 12 day siege, Saladin captured which religiously and culturally important city that had been under Crusader rule for the previous 88 years?
ANSWER: JERUSALEM.

14.Which Billboard Hot 100 number 1 hit single of the 1960s opens with the lines “I thought love was only true in fairytales, meant for someone else but not for me”?
ANSWER: I’M A BELIEVER (The Monkees).

15.An 1862 novel by Victor Hugo, a 1985 stage show by Alain Boublil and Claude-Michel Schonberg and a 2012 movie directed by Tom Hooper. What title connects these clues?
ANSWER: LES MISERABLES.

16.Dayton, Columbus, Cleveland, Cincinnati, Akron and Toledo; the so called ‘big six’ cities of which state of the USA?
ANSWER: OHIO.

17.Which NFL franchise ceased to exist for three years between 1995 and 1998, when its owner Art Modell formed the Baltimore Ravens and took all the players and staff with him?
ANSWER: CLEVELAND BROWNS.

18.Which rock ‘n roll singer sued HP over the name of an app that guessed the size of someone’s manhood using their shoe size?
ANSWER: Chubby CHECKER.

19.What seven-lettered word is the name of an icon, usually a brand logo, that appears on the URL bar when you reach a company’s website?
ANSWER: FAVICON.

20.In terms of economics and politics, what number follows G7, G22 and G33?
ANSWER: G20.

 

Quiz Questions and Answers 21-30

21.According to the Bible, Jews are descended from Abraham’s son, Isaac, while Arabs are descended from which other son of Abraham?
ANSWER: ISHMAEL.

22.What name is given in basketball to a shot by a moving player who jumps very close to the basket and shoots while in the air?
ANSWER: LAY UP.

23.The Palace of Versailles is an example of which style of architecture?
ANSWER: BAROQUE.

24.The Auxiliaries are the women’s branch of which religious group, best known for leaving bibles in hotel rooms?
ANSWER: The GIDEONS.

25.What iconic American landmark almost featured Meriwether Lewis and William Clark, Buffalo Bill and Oglala Lakota Sioux Chief Red Cloud instead of its four current residents?
ANSWER: Mount RUSHMORE.

26.In the USA, the Volstead Act of 1919 introduced it and the Blaine Act of 1933 partially repealed it. What is it?
ANSWER: PROHIBITION.

27.Mariner 4, Curiosity, Phobos1, Pathfinder, Climate Orbiter, Phoenix and Beagle 2 have all been projects to explore which planet in our solar system?
ANSWER: MARS.

28.What nationality links cyclist Marianne Vos, gymnast Epke Zonderland, cricketer Ryan ten Doeschate, tennis player Betty Stove and pool player Nick Van Den Berg?
ANSWER: DUTCH (Netherlands).

29.Name one of the four African member nations of OPEC.
ANSWER: ALGERIA, ANGOLA, LIBYA or NIGERIA.

30.Fyodor Dostoevsky declared which Tolstoy novel about a woman’s affair with Count Vronsky to be “flawless as a work of art”?
ANSWER: ANNA KARENINA.

 

Quiz Questions and Answers 31-40

31.Gradiente Electronica, who make an android phone called the iphone, has successfully prevented Apple from using the name iPhone in which South American country?
ANSWER: BRAZIL.

32.Which endurance race is due to run from Lima–Tucumán–Santiago in 2013?
ANSWER: DAKAR Rally.

33.Who wrote ‘The Kite Runner’ and ‘A Thousand Splendid Suns’?
ANSWER: Khaled HOSSEINI.

34.For which children’s (and big kid’s!) toy can we thank Ole Kirk Christiansen, the 10th son of an impoverished family from Jutland?
ANSWER: LEGO.

35.The Mastretta MXT is a sports car made in which country?
ANSWER: MEXICO.

36.Tony Buzan is credited with popularising which aliterative term for a diagram used to visually outline information? (Aliterative means that the words begin with the same letter.)
ANSWER: MIND MAPS.

37.According to an iconic 1981 advertisement, what comes between Brooke Shields and her Calvin Klein jeans?
ANSWER: NOTHING.

38.February 2013 saw the beginning of the Chinese year of which animal?
ANSWER: SNAKE (Black Snake).

39.Which mobile app features an Indiana Jones-like character called Guy Dangerous and saw over 1 million downloads in less than three days when its sequel was released in 2013?
ANSWER: TEMPLE RUN (2).

40.If you saw ‘Hell in a Cell’, which sport would you be watching?
ANSWER: WRESTLING (WWE).

 

Quiz Questions and Answers 41-50

41.Which country will see King Willem-Alexander ascend the throne this year?
ANSWER: NETHERLANDS.

42.What medical name is given to the condition where a localized, blood-filled balloon-like bulge in the wall of a blood vessel occurs?
ANSWER: ANEURISM.

43.Which African nation is known as ‘The Kingdom In The Sky’?
ANSWER: LESOTHO.

44.Daniel Day-Lewis is married to the daughter of which playwright?
ANSWER: Arthur MILLER.

45.Which character in a book by Chekhov had a niece called Sofya Alexandrovna Serebryakov?
ANSWER: UNCLE VANYA.

46.The first power driven flight was made on 17 December 1903 by Orville Wright near Kitty Hawk, North Carolina, USA. What was the name given to that first aircraft?
ANSWER: FLYER.

47.Which was the first Australian city to host a Summer Olympic Games?
ANSWER: MELBOURNE.

48.He was one of the greatest portrait sculptors of all time working on statues in France and the USA. His highly successful career began in Rome with his Saint Bruno. Although he made many religious and mythological sculptures, he was most popular as a po
ANSWER: Jean Antoine HOUDON.

49.An annual day of Earthquake Mourning on January 12 has been instituted in which country to remember the dead of the massive tremors on that day in 2010?ANSWER: HAITI.

50.What name is given to the study of microscopic study of individual cells?
ANSWER: CYTOLOGY.

 

Quiz Questions and Answers 51-60

51.On which continent is the Pampas?
ANSWER: SOUTH AMERICA.

52.Who was the first person to correctly predict the reappearance of a comet?
ANSWER: Edmund HALLEY.

53.In which country is there a noted structure called the Shalom Meir tower (aka Migdal Shalom)?
ANSWER: ISRAEL.

54.By today’s reckoning, what nationality was the classical composer Antonín Dvorák?
ANSWER: CZECH.

55.The Girl with the Pearl Earring’ is a Masterpiece by which painter?
ANSWER: Johannes VERMEER (aka Jan or Johan).

56.The tune, ‘Westminster Quarters’, played by Big Ben, is possibly based in part on the tune ‘I Know My Redeemer Liveth’; a piece from ‘Messiah’ by which German-born English composer?
ANSWER: HANDEL.

57.What nationality were the Romantic Painters; Johannes Veit, Casper David Friedrich and Franz Winterhalter?
ANSWER: GERMAN.

58.The Vienna Boys’ Choir has four touring groups named after Austrian classical composers. If Mozart and Haydn are two, name either of the others.
ANSWER: BRUCKNER or SCHUBERT.

59.The oil painting, ‘The Young Anthony’, incorrectly attributed to Rubens is actually thought to have been a self-portrait by which of Rubens’ pupils?
ANSWER: Anthony VAN DYCK.

60.Which biblical character, the author of two Epistles to the Corinthians, was converted to Christianity after seeing a vision of Jesus on the road to Damascus?
ANSWER: St PAUL / SAUL.

 

Quiz Questions and Answers 61-70

61.The song ‘Pie Jesu’ is derived from which French composer’s Requiem in D Minor written between 1887 and 1890?
ANSWER: Gabriel FAURE.

62.Urban myth has it that The Simpsons character, Monty Burns, is based on him; known as Harvard’s rock star philosopher whose works include a critique of John Rawls ‘A Theory of Justice’ in his 1982 work ‘Liberalism and the Limits of Justice’?
ANSWER: Michael SANDAL.

63.Named for a South American revolutionary hero, what is the name of the orchestra founded in Caracas, Venezuela in 1975, by Jose Antonio Abreu?
ANSWER: SIMON BOLIVAR Symphony Orchestra.

64.On 31st October 1917 at the Battle of Beersheba, what Commonwealth country’s forces made, what is described as, the last successful cavalry charge in history?
ANSWER: AUSTRALIA.

65.The top 10 destinations for religious holidays includes all the usual suspects; Lourdes, Vatican, Mecca… Which destination in County Mayo, Ireland made it onto the 2012 list?
ANSWER: KNOCK.

66.The North American Free Trade Association, which came into being in 1994, is an economic co-operative organisation comprising three countries. If the USA is one; name either of the others.
ANSWER: CANADA or MEXICO.

67.Nicknamed the ‘Little Magician’, who was the first President of The United States of America to actually be born an American citizen?
ANSWER: Martin VAN BUREN.

68.Roland K. Noble is the secretary general of which crime-fighting organisation that began life in Vienna in 1923 and now has its HQ at Quai Charles de Gaulle, Lyon, France?
ANSWER: INTERPOL.

69.Which is the only country to be a member of the African Union, Organisation of Islamic Co-Operation, Arab League, Francophonie and Indian Ocean Commission?
ANSWER: COMOROS.

70.Bush identified three countries as his bogeyman ‘axis of Evil’ If Iraq was one, name either of the others?
ANSWER: IRAN or NORTH KOREA.

 

Quiz Questions and Answers 71-80

71.In Anna Christie she talks, in Ninotchka she laughs, in Grand Hotel she wanted to be alone. Who?
ANSWER: Greta GARBO.

72.“And he would be there when Jem waked up in the morning”, the final line of which 1960 Pulitzer prize winning novel, turned film, set in Maycomb, Alabama?
ANSWER: TO KILL A MOCKINGBIRD.

73.Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro and Jacki Weaver all starred in which David O. Russell directed multi-award nominated movie?
ANSWER: SILVER LININGS PLAYBOOK.

74.According to Forbes magazine, the world’s highest paid club DJ is the Dutchman Tijs Michiel Verwest who earned around £15 million last year. What is his most regularly used one word stage name?
ANSWER: TIESTO.

75.For which 1988 film did Sigourney Weaver win an Oscar nomination for playing the part of Dian Fossey?
ANSWER: GORILLAS IN THE MIST.

76.What traditional Spanish folk song and dance, widely heard and seen in Mexico during the revolution, has a name that translates into English as ‘the Cockroach’?
ANSWER: La CUCARACHA.

77.Sharing a name with the eldest son of the biblical characters Jacob and Leah, what is the name of the hot sandwich that contains corned beef, Swiss cheese, sauerkraut and Russian dressing?
ANSWER: REUBEN.

78.Which French term, used widely in the USA, describes a silver-gilt object made of Sterling silver and coated with a minimum 2.5 micro-metres of at least 10 carat gold?
ANSWER: VERMIEL.

79.What name is given to an annuity shared by subscribers to a loan or promise, the shares increasing as subscribers die until the last survivor gets the lot?
ANSWER: TONTINE.

80.What alliterative two-word concept was introduced by Thorstein Veblen in his 1899 work ‘Theory of the Leisure Class’ and is defined as the acquisition of luxury items and services in order to display economic strength and influence?
ANSWER: CONSPICUOUS CONSUMPTION.

 

Quiz Questions and Answers 81-90

81.Punta La Marmora is the highest point on which island, the second largest in the Mediterranean sea?
ANSWER: SARDINIA.

82.ith tributaries including the Esla, Arlanzon and Pisuerga, which river rises in the Sierra de Urbion in north central Spain and enters the Atlantic Ocean just south of Porto?
ANSWER: DOURO.

83.What kind of creature, pictured in a dream, is said to have inspired the chemist Friedrich Kekule to propose a circular structure for the benzene molecule?
ANSWER: SNAKE.

84.The name of which spider, the prey of the creature concerned, features in the name of the Hawk Wasp which has the alternative name the Pepsis Wasp?
ANSWER: TARANTULA.

85.Which gas, chemical symbol Xe, is used in cinema projectors and car headlights to produce an intense white light?
ANSWER: XENON.

86.Which golf course, overlooking the Firth of Forth, is home to the Honourable Company of Edinburgh golfers and will play host to the 2013 Open Championship?
ANSWER: MUIRFIELD.

87.During the 1990s, which boxer became the first Irishman to win versions of a world title at two different weights?
ANSWER: Steve COLLINS.

88.Rugby Union’s Tri Nations tournament of South Africa,Australia and New Zealand, has now become a four nation tournament with the addition of which country?
ANSWER: ARGENTINA.

89.Which then Manchester City footballer said in 2012 “When I score I don’t celebrate. It’s my job. Does a postman celebrate when he delivers a letter”?
ANSWER: Mario BALLOTELLI.

90.Three time world champion, Sebastian Vettel, made his Formula 1 debut in 2007 at the United States Grand Prix driving for which team?
ANSWER: BMW SAUBER.

 

Quiz Questions and Answers 91-100

91.What surname comes next in this sequence Kolehmainen, Zatopek, Kuts, Viren, Yifter, Bekele…?
ANSWER: FARAH (5k and 10k Olympic gold)

92.Which West Indian is the only cricketer to hit a six off the first ball of a Test match?
ANSWER: Chris GAYLE.

93.The four sons of which god are depicted on the canopic jars found in ancient Egyptian tombs?ANSWER: HORUS

94.In which TV series do stars drive as quickly as they can around a track in a ‘reasonably-priced car’?
ANSWER: TOP GEAR.

95.Which hotel was built in Singapore by two Armenian brothers from Persia, Martin and Tigran Sarkies, in 1887?
ANSWER: RAFFLES.

96.Who created Family Guy and American Dad!, and hosted the 2013 Academy Awards?
ANSWER: Seth MACFARLANE.

97.Self Portrait in Drag’ is a Polaroid photo of which pop artist?
ANSWER: Andy WARHOL.

98.Discovered in 1912 by a German archaeological team led by Ludwig Borchardt, a very famous bust of which Great Royal Wife of the Egyptian Pharaoh Akhenaten is on display at the Neues Museum in Berlin?
ANSWER: NEFERTITI.

99.The daughter of Rhea and Cronos, which wife of Zeus in Greek mythology was the goddess of women and marriage?
ANSWER: HERA.

100.Which WWE wrestler, the first undisputed WWE champion, is the front man of the heavy metal band Fozzy?
ANSWER: Chris JERICHO  The highest scorer for the month was England’s Kevin Ashman with 85 points.

 

Read: Quiz Questions and Answers Online Quiz – Learn Gk Quiz – Improve Your General Knowledge

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.