General Knowledge and Current Affairs Quiz – 7 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 7 January 2017

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 7 January 2017

 

1. Who has won the 2017 Qatar Open Men’s singles tennis tournament?
A) Novak Djokovic
B) Andy Murray
C) Rafael Nadal
D) Stefan Edberg

Answer: A

2. Which country has launched its longest bullet train “Shangri-la of the World”
A) Japan
B) USA
C) UK
D) China

Answer: D

3. Name the country with which India in first week of January 2017 signed protocol to amend Double Taxation Avoidance Convention.
A) Kazakhstan
B) Iran
C) Israel
D) Mexico

Answer: A

4. Who has been sworn-in as the new President of Ghana?
A) Kwesi Amissah-Arthur
B) Nana Akufo-Addo
C) Mahamudu Bawumia
D) John Mahama

Answer: B

5. Which state has provided financial assistance of Rs. 1000 per month to poor single women in the state.
A) Bihar
B) Maharashtra
C) Haryana
D) Telangana

Answer: D

6. Name the country that in recent past launched its second Tongxin Jishu Shiyan satellite.
A) Germany
B) China
C) Japan
D) None of the above

Answer: B

7) Asia’s biggest book fair was inaugurated in
A) Mumbai
B) Kolkata
C) New Delhi
D) Hyderabad

Answer: C

8. Who has become the first batsman to score test hundreds in 11 countries?
A) Virat kohli
B) Younis Khan
C) Alastair Cook
D) Steve Smith

Answer: B

9. Cycle is the symbol of which political party
A) Indian National Congress
B) Bahujan Samaj Party
C) Bharatiya Janata Party
D) All India Trinamool Congress

Answer: B

10. Name the country with which India in first week of January 2017 signed protocol to amend Double Taxation Avoidance Convention.
A) Kazakhstan
B) Iran
C) Israel
D) Mexico

Answer: A

11. The helpline number 14444 launched by the Government to promote

A) Online education
B) Handloom sector
C) Digital Payments
D) Renewable energy

Answer: C

12. Which country army has issued new regulations allowing servicemen and women sporting turbans, beards and hijabs to enrol in the military effective immediately.
A) USA
B) China
C) Russia
D) Afghanistan

Answer: A

13. 105-year-old man Robert Marchand made history by cycling more than 14 miles in an hour. He belongs to
A) Germany
B) Finland
C) Ireland
D) France

Answer: D

14. Which organisation released the statistical estimates on Migrants Workers Report?
A) International Labour Organisation
B) World Bank Group
C) World Economic Forum
D) International Monetary Fund

Answer: A

15. Name the Astronaut,who is sending first African-American to space station in 2018
A) Stephanie Wilson
B) Bernard A. Harris Jr.
C) Andrew Feustel
D) Joan Higginbotham

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.