General Knowledge and Current Affairs Quiz – 6 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 6 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 6 January 2017

 

1. NASA is sending first African-American to space station in 2018. What is his/her name?
A) Andrew Feustel
B) Jeanette Epps
C) Andrew Epps
D) None of the above

Answer: B

2. Which of the following has the Sports Ministry’s committee to frame National Sports Development Code
A) Sachin Tendulkar
B) Sania Mirza
C) Dhanraj Pillay
D) Abhinav Bindra

Answer: D

3. Veteran actor Om Puri, who passed away recently, was belonged to which state?
A) Punjab
B) Haryana
C) Uttar Pradesh
D) Madhya Pradesh

Answer: B

4. Which of the following companies launched the training program, named Digital Unlocked, for Indian small and medium businesses?
A) Microsoft
B) IBM
C) Google
D) Yahoo

Answer: C

5. The International Conference on “Yoga for Diabetes” was held in which city
A) Chandigarh
B) Ranchi
C) Ahmedabad
D) New Delhi

Answer: D

6. What is the theme of the 2017 New Delhi World Book Fair (NDWBF)?
A) Vivid Bharat – Diverse India
B) Manushi – Books Written on and by Women
C) Kathasagara: Celebrating Children’s Literature
D) Suryodaya: Emerging voices from North East India

Answer: B

7. Researchers have recently discovered a new organ. Where is the organ located?
A) Digestive system
B) Endocrine system
C) Lymphatic system
D) Respiratory system

Answer: A

8. India and which country has signed a agreement for the bilateral cooperation in the field of agriculture and allied sectors.
A) Cyprus
B) France
C) Guinea
D) Kenya

Answer: D

9. Which international organization has declared 2017 as the “International Year of Sustainable Tourism for Development”?
A) World Trade Organization (WTO)
B) United Nations (UN)
C) International Monetary Fund (IMF)
D) Asian Development Bank (ADB)

Answer: B

10. Which Indian-American has been appointed in a key White House position by US President-Elect Donald Trump?
A) Raj Shah
B) Seema Verma
C) Nikki Haley
D) Harmeet K Dhillon

Answer: A

11. Who has been appointed as the British Permanent Representative to the European Union (EU) on 4 January 2017.
A) Sir Ivan Rogers
B) Sir Jon Cunliffe
C) Sir Kim Darroch
D) Sir Tim Barrow

Answer: D

12. “Good Samaritan Policy” has been launched by which state / union territory government?
A) Odisha
B) Karnataka
C) Delhi
D) Kerala

Answer: C

13. Which state has decided to make one of its commercial hubs completely vehicle-free?
A) Delhi
B) Maharashtra
C) Tamil Nadu
D) Karnataka

Answer: A

14. Whose birth anniversary is observed as the World Braille Day
A) Helen Adams Keller
B) Louis Braille
C) David Paterson
D) Ray Charles

Answer: B

15. The 2017 Island tourism Festival has started in which state / union territory?
A) Andaman and Nicobar
B) Gujarat
C) Rajasthan
D) Lakshadweep

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.