General Knowledge and Current Affairs Quiz – 5 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 5 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 5 January 2017

 

1. Which country’s women football team has won the 2016 SAFF Women’s Championship?
A) India
B) Pakistan
C) Nepal
D) Bangladesh

Answer: A

2. India’s first transgender school opened in which city
A) Kolkata
B) Mumbai
C) Chennai
D) Kochi

Answer: D

3. Which agency released a consultation paper on net neutrality in India?
A) Telecom and Regulatory Authority of India
B) Department of Telecommunications
C) Ministry of Information and Broadcasting
D) Ministry of Electronics and Information Technology

Answer: A

4. The 2017 National Ice Skating Championship has started in which of the following states?
A) Himachal Pradesh
B) Haryana
C) Sikkim
D) Jammu Kashmir

Answer: B

5. Which payment company has received the final approval from the Reserve Bank of India on January 3, 2017 to Payment Bank.
A) PayPal
B) M-Pesa
C) Google Wallet
D) Paytm

Answer: D

6. Who authored the book The People’s President: Dr. APJ Abdul Kalam?
A) SM Khan
B) Sunita Narain
C) Ramachandra Guha
D) RD Burmania

Answer: A

7. Who has won the 2016 Presidential election of Haiti?
A) Maryse Narcisse
B) Jovenel Moise
C) Jude Celestin
D) Jean-Charles Moise

Answer: B

8. Which Indian women’s cricketer to lead India in Women’s World Cup Qualifier
A) Jhulan Goswami
B) Poonam Raut
C) Niranjana Nagarajan
D) Mithali Raj

Answer: D

9. India defeated which of the following countries to win the 2016 SAFF Women’s Championship title?
A) Nepal
B) Bangladesh
C) Maldives
D) Pakistan

Answer: B

10. India’s first bus to run on biogas will start from which of the following cities?
A) Kolkata
B) Dehradun
C) New Delhi
D) Pune

Answer: A

11. The National Mission for Clean Ganga (NMCG) has approved new projects under Namami Gange programme in which city
A) Dehradun
B) Garhwal
C) Nainital
D) Haridwar

Answer: D

12. The United Nations has designated a particular theme for the year 2017. What is the theme?
A) International Year of Pulses
B) International Year of Sustainable Tourism for Development
C) International Year of Light and Light-based Technologies
D) International Year of Soils

Answer: B

13. Which country has recently hosted the Chitwan Elephant Festival to promote tourism?
A) India
B) China
C) Myanmar
D) Nepal

Answer: D

14. The Union Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman on 4 January 2017 launched an Intellectual Property Rights (IPR) Enforcement Toolkit for ______
A) Doctor
B) Teacher
C) Farmer
D) Police

Answer: D

15. Which country has become the first one to provide a basic monthly income to its unemployed citizens?
A) Switzerland
B) Finland
C) Sweden
D) Hungary

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.