General Knowledge and Current Affairs Quiz – 4 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 4 January 2017

 

 

Current Affairs Quiz – 4 January 2017

 

1. Who won the 2016 Mubadala World Tennis Championship?
A) Novak Djokovic
B) Nicolas Almagro
C) Rafael Nadal
D) David Goffin

Answer: C

2. Who has been sworn-in as the new Chief Justice of India (CJI)?
A) J S Khehar
B) Madan Lokur
C) Kamlesh Khehar
D) T S Patil

Answer: A

3. Which country became the first country in the world to introduce basic income for unemployed
A) Switzerland
B) Singapore
C) India
D) Finland

Answer: D

4. Renowned English art critic John Berger recently passed away. He had won the 1972 Booker Prize for which of the following novels?
A) From A to X
B) Ways of Seeing
C) G.
D) A Painter of Our Time

Answer: C

5. The World Braille Day (WBD) is observed on which date?
A) January 3
B) January 5
C) January 2
D) January 4

Answer: D

6. Coca-Cola India has partnered with which bank to enable over 2.6 million retailers and 5000 distributors in conducting business transactions digitally
A) ICICI Bank
B) Central Bank of India
C) HDFC Bank
D) State Bank of India

Answer: D

7. India recently test-fired long range intercontinental nuclear capable ballistic missile named Agni-IV. It is missile of which category?
A) Surface-to-surface
B) Air-to-air
C) Surface-to-air
D) Ballistic missile

Answer: A

8. Who has won the 2016 World Blitz Chess Championship?
A) Sergey Karjakin
B) Anna Muzychuk
C) Magnus Carlsen
D) Daniil Dubov

Answer: A

9. Which bank has tied-up with artificial intelligence firm Niki.ai to OnChat to make Payments via Facebook’s Messenger
A) ICICI
B) Axis Bank
C) YES Bank
D) HDFC

Answer: D

10. Name China’s table tennis Olympic champion who announced her retirement through social media in January 2017.
A) Li Xiaoxia
B) Liu Shiwen
C) Ding Ning
D) Feng Tianwei

Answer: A

11. What is the India’s rank in offering highest salaries to expats, as per 2016 HSBC Expat Explorer Survey?
A) 11th
B) 31st
C) 23rd
D) 3rd

Answer: D

12. Which country has launched its first freight train to London (Britain)
A)USA
B) China
C) Russia
D) Japan

Answer: B

13. Which multilateral organisation lifted 3-year ban on import of vegetables from India?
A) European Union
B) Association of Southeast Asian Nations
C) Shanghai Cooperation Organisation
D) North American Free Trade Agreement

Answer: A

14. The book “Death Under The Deodars: The Adventures of Miss Ripley-Bean” has been authored by whom?
A) Vikram Seth
B) Amitav Ghosh
C) Jumpa Lahiri
D) Ruskin Bond

Answer: D

15. India and which country has expressed confidence for finding a long-lasting solution to the issue of fishermen between the two countries.
A) Pakistan
B) Afghanistan
C) Thailand
D) Sri Lanka

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.