General Knowledge and Current Affairs Quiz – 31 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 31 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 31 January 2017

 

1. Who has been appointed as the president of Table Tennis Federation of India
A) Kuldip Vats
B) Ashwani Kumar
C) Aravind Kumar
D) Dushyant Chautala

Answer: D

2. The Digital Radio Round Table Conference has been launched by which union minister?
A) Arun Jaitley
B) Raj Nath Singh
C) M Venkaiah Naidu
D) Narendra Modi

Answer: C

3. Who has been appointed as the new chairman of the Commission of the African Union (AU)?
A) Jean Ping
B) Nkosazana Zuma
C) Thomas Quartey
D) Moussa Faki

Answer: D

4. Identify the famous French actress, best known for her roles in films Hiroshima mon amour and Amour, who passed away recently.
A) Marion Cotillard
B) Eva Green
C) Fanny Ardant
D) Emmanuelle Riva

Answer: D

5. American President Donald Trump has signed an executive order on January 27, 2017 to temporarily ban visas for refugees belonging to seven Muslim-majority countries .Which of the following country not a part of this countries
A) Afghanistan
B) Syria
C) Yemen
D) Somalia

Answer: A

6. Who has been appointed as the new chief of Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
A) Diana Edulji
B) Vikram Lamaye
C) Vinod Rai
D) Rahul Johri

Answer: C

7. India’s largest start-up incubator will be set up in which of the following states?
A) West Bengal
B) Telangana
C) Andhra Pradesh
D) Karnataka

Answer: D

8. Bombay Natural History Society has launched climate change programme to assess conservation of which two bird groups in the Central Himalayas?
A) Quail and Babbler
B) Finches and Pheasants
C) Partridge and Jay
D) Barwing and Laughingthrush

Answer: B

9. Who won the 2017 Kolkata Marathon
A) Paritosh Roy
B) Ajay Singh
C) Rajesh Varma
D) Abul Hossain

Answer: D

10. Which state tourism department has tied up with an online travel company “MakeMyTrip” to promote its home-stay scheme?
A) Rajasthan
B) Madhya Pradesh
C) Odisha
D) Assam

Answer: B

11. The book “The man who could never say No” has been authored by whom?
A) N N Saxena
B) Vikram Seth
C) S Muthiah
D) Gopalkrishna Gandhi

Answer: C

12. Which terrorist who features in India’s most wanted list was recently placed under house arrest by Pakistani authorities?
A) Ayub Memon
B) Zaki ur Rehman Lakhvi
C) Dawood Ibrahim
D) Hafiz Saeed

Answer: D

13. Seven new countries join BEPS agreement.Which of the following country is not part of this agreement
A) Gabon
B) Indonesia
C) Singapore
D) Lithuania

Answer: C

14. Meghalaya’s first ever Apparel and Garment Centre was inaugurated at
A) Ampati
B) Shillong
C) Tura
D) Resubelpara

Answer: A

15. Which operation has been launched by the Income Tax Department (ITD) to track deposits post demonetisation?
A) Operation Track Black Money
B) Operation Clean Money
C) Operation Clean Deposits
D) Operation Track Money

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.