General Knowledge and Current Affairs Quiz – 30 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 30 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 30 January 2017

 

1. India’s first Fanatic Sports Museum was inaugurated in which city?
A) Lucknow
B) Kolkata
C) Delhi
D) Ambala

Answer: B

2. The Australian Open tournament related to which sports
A) Chess
B) Cricket
C) Badminton
D) Tennis

Answer: D

3. Who has won the 2017 Men’s singles Australian Open tennis tournament?
A) Roger Federer
B) Rafael Nadal
C) Andy Murray
D) Novak Djokovic

Answer: A

4. Indian Space Research Organisation (ISRO) recently ground tested the Cryogenic Upper Stage engine meant for the rocket GSLV-Mark-III. The Cryogenic Upper Stage is designated as:
A) C11
B) C19
C) C25
D) C32

Answer: C

5. Iris Mittenaere, who has been crowned the new Miss Universe 2016, is belonged to which country?
A) Haiti
B) France
C) Colombia
D) Norway

Answer: B

6. Who won the Miss Universe 2016
A) Raquel Pelissier
B) Andrea Tovar
C) Mary Esther
D) Iris Mittenaere

Answer: D

7. The 2017 National Immunization Day (NID) is celebrated on which date in India?
A) January 28
B) January 29
C) January 30
D) January 27

Answer: B

8. Who was sworn-in as Karnataka Lokayukta recently?
A) Vajubhai R Vala
B) Y Bhaskar Rao
C) P Vishwanath Shetty
D) Uday Shetty

Answer: C

9. Who has been appointed as the new Commissioner of Delhi Police?
A) Neeraj Kumar
B) Alok Kumar
C) Y S Dadwal
D) Amulya Patnaik

Answer: D

10. Which state government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with French Aerocampus Aquitaine for setting up Aero Skill Academy
A) Andhra Pradesh
B) Karnataka
C) Maharashtra
D) Telangana

Answer: D

11. Who has been appointed the interim Managing Director and CEO of India Post Payments Bank (IPPB)?
A) Seema Biswas
B) Nihar Gupta
C) S R Reddy
D) A P Singh

Answer: D

12. Who of the following won the 2017 Tata Steel Chess Tournament?
A) Wesley So
B) Magnus Carlsen
C) Viswanathan Anand
D) Viktor Korchnoi

Answer: A

13.
Who won the 2017 Syed Modi Grand Prix Gold men’s singles badminton title?
A) Kidambi Srikanth
B) Sameer Varma
C) Pranav Chopra
D) Chetan Anand

Answer: B

14. What is the theme for the 29th Kerala Science Congress
A) Genomics in health and disease
B) Ecology and Environment
C) Traditional Industries
D) Science Education and Research

Answer: A

15. The world’s first-ever digital ambassador has been created by which country?
A) Denmark
B) India
C) Portugal
D) Malaysia

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.