General Knowledge and Current Affairs Quiz – 3 January 2017

0

General and Quiz – 3 January 2017

 

Current Affairs Quiz – 3 January 2017

 

 

1. Where is the headquarters of the Administrative Staff College of India (ASCI)?
A) Hyderabad
B)New Delhi
C)Pune
D) Chennai

Answer: A

2. Who has been appointed as the Vice Chief of the Air Staff (VCAS) at the Air Headquarters (Vayu Bhawan) on January 2, 2017
A)Arup Raha
B) Anil Kumar Browne
C) Pradeep Vasant Naik
D) SB Deo

Answer: D

3. Who was appointed as the Chairman of the Union Public Service Commission?
A) Alka Sirohi
B) Deepak Kumar
C) David R Syiemlieh
D) None of the above

Answer : C

4. Which committee has been constituted by the Union Government to suggest improvements in National Sports Development Code (NSDC)?
A) Sathish Kumar committee
B) Injeti Srinivas committee
C) N M Sinha committee
D) K S Rathore committee

Answer: B

5. Who has been removed as the President of Board of Control for Cricket in India (BCCI) by the Supreme Court order
A)Shashank Manohar
B) Ajay Shirke
C) N. Srinivasan
D) Anurag Thakur

Answer: D

6. Who of the following recently took over as the ninth Secretary-General of the United Nations?
A) Antonio Guterres
B) Ban Ki-moon
C) Luis Ayala
D) George Papandreou

Answer: A

7. “NTR Arogya Raksha” a new health scheme has been launched by which state government?
A) Haryana
B) Odisha
C) Karnataka
D) Andhra Pradesh

Answer: D

8. Which country has decided to introduce a new 12-sided one-pound coin at end of March 2017
A) Egypt
B) Lebanon
C) South Sudan
D) UK

Answer: D

9. Who was appointed as the Chief of the Army Staff (COAS) of the Indian Army recently?
A) Bipin Rawat
B) Vikram Singh Rathore
C) Velu Nair
D) Birender Singh

Answer: A

10. The 104th Indian Science Congress (ISC) has started in which state?
A)Kerala
B)Assam
C)Andhra Pradesh
D)Manipur

Answer: C

11. The World famous 11-day gala festival Bargarh Dhanua Jatra 2016 was held in which state
A) Bihar
B) Punjab
C) Andhra Pradesh
D) Odisha

Answer: D

12. India’s first transgender school Sahaj International opened in which state?
A) Tamil Nadu
B) Kerala
C) Karnataka
D) Andhra Pradesh

Answer: B

13) India’s first laser technology-based advanced AVMS RTO check post has set up at which state?
A)Gujarat
B)Madhya Pradesh
C)Rajasthan
D)Punjab Show Answer

Answer: A

14. An atomic clock at National Physical Laboratory (NPL) in New Delhi added ‘leap second’ to the Indian Standard Time (IST) .Leaf Second Means
A) Five-second
B) Two-second
C) one and half-second
D) one-second

Answer: D

15. Which Indian-origin British professor was honoured with the Queen Elizabeth II Knighthood?
A) Nandini Koel
B) Kamaldeep Begol
C) Richard Varma
D) Shankar Balasubramanian

Answer: D

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.