General Knowledge and Current Affairs Quiz – 29 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 29 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 29 January 2017

 

1. “C25” India’s first indigenously developed high thrust cryogenic rocket engine has successfully ground-tested by the ISRO for which rocket vehicle?
A) GSLV-Mark-II
B) GSLV-Mark-IV
C) GSLV-Mark-V
D) GSLV-Mark-III

Answer: D

2. Which Target Olympic Podium (TOP) committee has been constituted by the Union Government to identify athletics for 2020 and 2024 Olympic Games?
A) Anjali Bhagwat committee
B) Karnam Malleshwari committee
C) Abhinav Bindra committee
D) Prakash Padukone committee

Answer: C

3. Kambala festival, a Buffalo Race, is celebrated annually in which of the following states?
A) Telangana
B) Tamil Nadu
C) Karnataka
D) Kerala

Answer: C

4. Which Indian doctor has been selected for the 2017 Ophthalmology Hall of Fame?
A) C P Thakur
B) Gullapalli N. Rao
C) Lakshmanaswami Mudaliar
D) Aroup Chatterjee

Answer: B

5. Sir John Hurt, who passed away recently, was the legendary actor of which country?
A) England
B) United States
C) France
D) China

Answer: A

6. This State Government announced Rs 100 crore fund for Fin Tech start-ups.
A) Karnataka
B) Gujarat
C) Maharashtra
D) Andhra Pradesh

Answer: D

7. The Government of India (GoI) has recently signed white shipping agreement with which country?
A) Brazil
B) China
C) France
D) Germany

Answer: C

8. Who among the following didn’t figure in the 2017 Padma Vibushan Awardees list?
A) K J Yesudas
B) Sadhguru Jaggi Vasudev
C) Sharad Pawar
D) L K Advani

Answer: D

9. It is in this country the first human-pig hybrid embryo was created in the lab.
A) The USA
B) The UK
C) Germany
D) France

Answer: A

10. Sir John Hurt, who passed away recently, was the legendary actor of which country?
A) England
B) United States
C) France
D) China

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.