General Knowledge and Current Affairs Quiz – 28 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 28 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 28 January 2017

 

1. Who among the following was appointed as the acting Governor of Meghalaya?
A) Banwarlal Purohit
B) Padmanabha Balakrishna Acharya
C) V Shanmuganathan
D) K Rosaiah

Answer: A

2. Who is the newly appointed Governor of Arunachal Pradesh?
A) Banwarilal Purohit
B) Vishwanath Shetty
C) PB Acharya
D) Krishan Kant Paul

Answer: C

3. The Aditya Birla Group on January 27, 2017 announced its plans to invest Rs 7,000 crore in the next two years in which state
A) Haryana
B) Madhya Pradesh
C) Odisha
D) Andhra Pradesh

Answer: D

4. The 2-day long North East Investors’ Summit will be held in
A) Shillong
B) Aizawl
C) Guwahati
D) Kohima

Answer: A

5. Which country was declared as the most corruption-free nation by the Corruption Perceptions Index 2016?
A) Denmark
B) Finland
C) The Netherlands
D) Germany

Answer: A

6. The “India Pharma & India Medical Device-2017” conference will be held in which city? A) Chennai
B) Kolkata
C) Guwahati
D) Bengaluru

Answer: D

7. Which telecom operator has given a contract worth up to $500 million (Rs 3,650 crore) to Nokia for 4G network deployment and expansion
A) BSNL
B) Airtel
C) Reliance
D) Vodafone

Answer: D

8. As per the RBI, India’s Foreign Exchange Reserves reached this many US dollars in the week ended by 20 January 2017.
A) USD 360.775 billion
B) USD 460.775 billion
C) USD 560.775 billion
D) USD 660.775 billion

Answer: A

9. He was appointed as the Chancellor of Nalanda University.
A) Alok Kumar Verma
B) Surekha Marandi
C) Dr Vijay Bhatkar
D) Anil Baijal

Answer: C

10. Who has won the 2017 Women’s singles Australian Open tennis tournament?
A) Simona Halep
B) Serena Williams
C) Venus Williams
D) Angelique Kerber

Answer: B

11. The State Bank of India has launched a new wealth management product named “SBI Exclusif” in which city
A) Mumbai
B) Ahmedabad
C) New Delhi
D) Kochi

Answer: D

12. The T20 World Cup Cricket for Blind will be held for around two weeks in February 2017 in this country.
A) Bangladesh
B) Sri Lanka
C) Pakistan
D) India

Answer: D

13. The UNSC extended arms embargo on this country for another year.
A) Nigeria
B) Somalia
C) Uganda
D) Central African Republic

Answer: D

14. The first-ever Brahmaputra Literary Festival has started in which of the following cities?
A) Guwahati
B) Shillong
C) Kolkata
D) Bhubaneswar

Answer: A

15. Which of the following Indian-American has appointed as the key White House position to assist him on ethics and compliance matters.
A) Ajay Singh
B) James D Schultz
C) Scott Gast
D) Uttam Dhillon

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.