General Knowledge and Current Affairs Quiz – 25 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 25 January 2017

Current Affairs

 

 Current Affairs Quiz – 25 January 2017

 

1. What is the theme of the 2017 National Voters Day (NVD)?
A) Empowering young and future events
B) Inclusive and qualitative participation
C) Easy Registration, Easy Correction
D) Ethical Voting

Answer: A

2. Ronnie O’Sullivan, who has recently won a record 7th Dafabet Masters title, is belonged to which country?
A) United States
B) Germany
C) United Kingdom
D) France

Answer: C

3. Who will become the first Indian-American to serve on a Cabinet rank position in any presidential administration.
A) Raj Shah
B) Ajit Pai
C) Pramila Jayapal
D) Nikki Haley

Answer: D

4. Which country launched the Aoba Velox-III satellite into orbit from the International Space Station (ISS)?
A) United States
B) Singapore
C) China
D) South Korea

Answer: B

5. Which committee of Chief Ministers (CMs) has recently submitted report on preparing road map for rapid adoption of digital payment methods to the Union Government?
A) Raman Singh committee
B) Sarbananda Sonowal committee
C) Chandrababu Naidu committee
D) Nitish Kumar committee

Answer: C

6. The world’s largest solar park has been built by which country?
A) China
B) India
C) Bhutan
D) Myanmar

Answer: A

7. Which company is going to launch its on-demand food delivery app UberEATS in India.
A) Ola
B) Flipkart
C) Epay
D) Uber

Answer: D

8. What was the theme of 2017 National Girl Child Day?
A) Beti Bachao, Beti Padhao
B) Beti padeghi. tabhi badegi
C) Safety and Development of girl child
D) Adolescent Girls: Issues and Challenges

Answer: A

9. “Khelegi toh Khilegi” the pan-India initiative for girls football has been launched by which organisation?
A) Nurturing Excellence in Sports Trust (NEST)
B) Indian Football Association (IFA)
C) All India Football Federation (AIFF)
D) Football Players’ Association Of India (FPAI)

Answer: A

10. The Union Government constituted a Committee to set rules for implementation of Disabilities Act, 2016. The Committee will be headed by
A) Union Health Minister
B) Secretary from Department of Empowerment of Persons with Disabilities
C) Secretary of DoPT
D) None of the above

Answer: B

11. Which country has approved Presidential Rule Paving Way for Referendum
A) Afghanistan
B) Indonesia
C) Pakistan
D) Turkey

Answer: D

12. Which country launched the first military communications satellite Kirameki-2?
A) China
B) India
C) Japan
D) None of the above

Answer: C

13. Which Indian airport has won the 2016 Golden Peacock Award for Corporate Social Responsibility (CSR) in the transportation sector under the Aviation category?
A) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
B) Netaji Subhash Chandra Bose International Airport
C) Chhatrapati Shivaji International Airport
D) Delhi International Airport Limited

Answer: D

14. The book “The Future of India” has been authored by whom?
A) Bimal Jalan
B) C Rangarajan
C) Y Venugopal Reddy
D) Bipin Ganatra

Answer: A

15. Russia’s President Vladimir Putin was awarded the first ever Hugo Chavez Prize for Peace and Sovereignty by which personality
A) Donald Trump
B) Narendra Modi
C) Nawaz Sharif
D) Nicolas Maduro

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.