General Knowledge and Current Affairs Quiz – 23 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 23 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 23 January 2017

 

1. The India Innovation Index (III) will be developed by which international organization to measure innovation performance of Indian states?
A) World Economic Forum
B) International Monetary Fund
C) United Nations
D) Asian Development Bank

Answer: A

2. Who has won the 2017 Malaysia Masters Grand Prix Gold Badminton tournament?
A) Saina Nehwal
B) P V Sindhu
C) Beatriz Corrales
D) Hsu Ya-ching

Answer: A

3. Which company has been named as the most innovative company of 2016, as per Boston Consulting Group (BCG) 2016 analysis?
A) Tesla
B) Apple
C) Google
D) Amazon

Answer: B

4. Which public sector bank recently has launched a Contactless Credit Card
A) Bank of India
B) Punjab National Bank
C) Andhra Bank
D) Central Bank of India

Answer: B

5. Name the renowned Urdu poet who died recently and composed the song for the movie ‘Taj Mahal’?
A) Naqsh Lyallpuri
B) Kalraj Mishra
C) CV Vishveshwara
D) Sahil Amonatov

Answer: A

6. Who has been appointed as the new Prime Minister of Mauritius?
A) Navin Ramgoolam
B) Pravind Jugnauth
C) Anerood Jugnauth
D) Cassam Uteem

Answer: B

7. It is with this country Union Cabinet approved MOU for cooperation in the field of Small and Medium Enterprises and Innovation.
A) United Arab Emirates
B) Holland
C) Saudi Arabia
D) Qatar

Answer: A

8. Which city has withdrawn the visa-free facility for Indians who will have to complete a pre-arrival registration from 23 Jan 2017.
A) London
B) New York
C) Washington
D) Hong Kong

Answer: D

9. Which train recently derailed at Kuneru Railway Station in Vizianagaram district of Andhra Pradesh?
A) Sambalpur-Nanded Express
B) Visakhapatnam-Koraput Passenger
C) Visakhapatnam-Korba Express
D) Jagdalpur-Bhubaneswar Hirakhand Express

Answer: D

10. Jaswant Rai Sharma, who passed away recently, was the renowned poet of which language?
A) Telugu
B) Odia
C) Tamil
D) Urdu

Answer: D

11. The 2017 Pakke-Paga Festival has been held in which state?
A) Arunachal Pradesh
B) Andhra Pradesh
C) West Bengal
D) Mizoram

Answer: A

12. The three day Arogya Mitra conference was held in which city
A) Ranchi
B) Mumbai
C) Chandigarh
D) Silchar

Answer: D

13. Recently, a group of Hindi scholars asked PM Narendra Modi to bar the addition of Hindi dialects in which schedule of the Indian Constitution?
A) Sixth Schedule
B) Seventh Schedule
C) Eighth Schedule
D) Ninth Schedule

Answer: C

14. Which stadium will become the first Indian stadium to have stands named after war heroes?
A) Eden Gardens stadium, Kolkata
B) Feroz Shah Kotla Ground, Delhi
C) M. Chinnaswamy Stadium, Bangalore
D) Wankhede Stadium, Mumbai

Answer: A

15. Who was recently appointed as a new member of FIFA’s Finance Committee for the period of 2017-2021?
A) Subrata Pal
B) Baichung Bhutia
C) Praful Patel
D) None of the above

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.