General Knowledge and Current Affairs Quiz – 22 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 22 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 22 January 2017

 

1. The National Voters’ Day is celebrated on which date in India?
A) January 25
B) January 22
C) January 23
D) January 24

Answer: A

2. The book “60 Indian Poets” has been authored by whom?
A) Amitav Ghosh
B) Vikram Seth
C) Jeet Thayil
D) Arun Kolatkar

Answer: C

3. Donald Trump was sworn-in as the 45th President of US. Name the party to which he belongs?
A) Conservative Party
B) Republican Party
C) Libertarian Party
D) Democratic Party

Answer: B

4. Which Indian village has been conferred the UNWTO Award for Innovation in the category of Non-Governmental Organisations (NGO)?
A) Khandalavadi village
B) Govardhan Eco village
C) Dhasai village
D) Akodra village

Answer: B

5. “FI@School” a novel programme has been launched by which gramin bank to propagate financial literacy among school children?
A) Uttarbanga Kshetriya Gramin Bank
B) Kerala Gramin Bank
C) Assam Gramin Vikash Bank
D) Rajasthan Gramin Bank

Answer: B

6. Name the three states that on 21 January 2017 celebrated their statehood day.
A) Gujarat, Goa and Andhra Pradesh
B) Manipur, Tripura and Assam
C) Manipur, Assam and Meghalaya
D) Manipur, Tripura and Meghalaya

Answer: D

7. Which Indian personality will become judge in the 2017 Miss Universe pageant?
A )Sushmita Sen
B) Priyanka Chopra
C) Aishwarya Rai
D) Roshmitha Harimurthy

Answer: A

8. Who is the author of the book titled ‘Jinnah Often Came to Our House,’ which was recently awarded with The Hindu Prize 2016?
A) Easterine Kire
B) Hansda Sowvendra Shekhar
C) Kiran Doshi
D) Anil Menon

Answer: C

9. This person was confirmed as the Secretary of Defense by US Senate after President Donald Trump took his office.
A) David Petraeus
B) John Kelly
C) John R. Allen
D) James Mattis

Answer: D

10. The book “60 Indian Poets” has been authored by whom?
A) Amitav Ghosh
B) Vikram Seth
C) Jeet Thayil
D) Arun Kolatkar

Answer: C

11. The international conference to kick-start peace talks between Israel and the Palestinians was held in
A) Kyoto
B) Berlin
C) Paris
D) London

Answer: C

12. President of this country has declared a state of emergency in some of the country’s provinces amid wildfires.
A) Uganda
B) Chile
C) Ukraine
D) Brazil

Answer: B

13. The 2017 Combined Commanders’ Conference (CCC) has been held in which state of India?
A) Assam
B) Andhra Pradesh
C) Maharashtra
D) Uttarakhand

Answer: D

14. Which Indian village has been conferred the UNWTO Award for Innovation in the category of Non-Governmental Organisations (NGO)?
A) Khandalavadi village
B) Govardhan Eco village
C) Dhasai village
D) Akodra village

Answer: B

15. US President, Donald Trump signed an executive order which targets his predecessor’s health care reforms, known as
A) Obama’sCare
B) Obamacare
C) CaterObama
D) None of the above

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.