General Knowledge and Current Affairs Quiz – 21 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 21 January 2017

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 21 January 2017

 

1. The first China-to-Britain freight train has arrived in which city
A) Glasgow
B) Liverpool
C) London
D) Birmingham

Answer: C

2. “Nasha Mukt campaign” has been launched by which state government to make state addiction-free?
A) Punjab
B) Haryana
C) Bihar
D) Assam

Answer: C

3. Name the company that has proposed its donors to leave their name on moon by donating Rs 500.
A) SpaceDev
B) TeamIndus
C) SpaceX
D) Blue Origin

Answer: B

4. Prime Minister Narendra Modi has delivered an inaugural address on a three-day National Conference of Central and State Ministers and Secretaries of Tourism, Culture and Sports in which city
A) Rajkot
B) Valsad
C) Amreli
D) Kutch

Answer: D

5. The India Innovation Index (III) will be developed by which international organization to measure innovation performance of Indian states?
A) International Monetary Fund (IMF)
B) World Intellectual Property Organization (WIPO)
C) Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)
D) Asian Development Bank (ADB)

Answer: B

6. High Court of this state/UT has asked the Union Government to spell out its policy regarding private schools running on land allotted to them by government at concessional rates across the country.
A) Uttar Pradesh
B) Delhi
C) West Bengal
D) Bihar

Answer: B

7. India and which country to hold 1st strategic dialogue in New Delhi
A) USA
B) Japan
C) Canada
D) UAE

Answer: D

8. Which of the following warships has become the India’s first-ever warship to have ATM on board?
A) INS Vikramaditya
B) INS Sindhughosh
C) INS Arihant
D) INS Viraat

Answer: A

9. TR Zliang has urged the Union Government to ask Myanmar to stop border fencing in the Noklak area of Tuensang district in the state. TR Zliang is a Chief Minister of which state?
A) Mizoram
B) Meghalaya
C) Nagaland
D) Tripura

Answer: C

10. Who was sworn in as the 48th Vice President of the United States
A) Joe Biden
B) Dick Cheney
C) Mike Pence
D) Walter Mondale

Answer: C

11. Which Indian personality has been appointed as a new member of FIFA’s Finance Committee for the period of 2017-2021?
A) C R Viswanathan
B) Larsing Sawyan
C) Subrata Dutta
D) Praful Patel

Answer: D

12. The Union Government accepted this State Government’s draft proposal, which seeks to remove legal hurdles to Jallikattu bull taming sport.
A) Andhra Pradesh
B) Tamil Nadu
C) Telangana
D) Karnataka

Answer: B

13. The Reserve Bank of India (RBI) has imposed a Rs 75 lakh penalty in which bank recently
A) Deutsche Bank
B) Standard Chartered
C) Bombay Mercantile Co-operative Bank Ltd
D) Punjab National Bank

Answer: C

14. It is with this country Union Cabinet agreed for a MoU in the field of IT and electronics.
A) Vietnam
B) Serbia
C) Germany
D) New Zealand

Answer: B

15. President Pranab Mukherjee has inaugurate the 28th Dantan Gramin Mela in which state
A) Uttar Pradesh
B) Odisha
C) Bihar
D) West Bengal

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.