General Knowledge and Current Affairs Quiz – 20 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 20 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 20 January 2017

 

1. The CEPI has officially launched at 2017 World Economic Forum (WEF) to create new vaccines for emerging infectious diseases. What does “CEPI” stands for?
A) Coalition for Epidemic Preacher Innovations
B) Coalition for Epidemic Preparative Innovations
C) Coalition for Epidemic Practicable Innovations
D) Coalition for Epidemic Preparedness Innovations Show Answer

Answer: D

2. Who was sworn in as the third President of the Gambia in Senegal
A) Yahya Jammeh
B) Mamma Kandeh
C) Halifa Sallah
D) Adama Barrow

Answer: D

3. St Petersburg recently launched an official emblem for the 2020 UEFA Euro Cup. The city is located in which of the following countries?
A) Azerbaijan
B) Belgium
C) Russia
D) Hungary

Answer: C

4. President Pranab Mukherjee inaugurated the 8th Dantan Gramin Mela -2017 in
A) Punjab
B) Telangana
C) West Bengal
D) Kerala

Answer: C

5. Where is the headquarters of the Indian Ocean Rim Association (IORA)?
A) Indonesia
B) India
C) Mauritius
D) Australia

Answer: C

6. Which of the following Organization has sanctioned Rs 1,376 crore for complete upgradation and improvement of the power system network in Tripura
A) RBI
B) ADB
C) AIIB
D) World Bank

Answer: D

7. Karang, which has become first cashless island of India, is located in which of the following states?
A) Maharashtra
B) Assam
C) Gujarat
D) Manipur

Answer: D

8. A three-day National Conference of Central and State Ministers and Secretaries of Tourism, Culture and Sports is being organised in
A) Kutch
B) Hyderabad
C) New Delhi
D) Mumbai

Answer: A

9. The book “Story of an Escape” was authored by whom?
A) Konijeti Rosaiah
B) Govind Singh Gurjar
C) Surjit Singh Barnala
D) P S Ramamohan Rao

Answer: C

10. Which bank will provide technology platform for pilot launch of India Post Payments Bank (IPPB).
A) Indian Bank
B) Canara Bank
C) State Bank of India
D) Punjab National Bank

Answer: D

11. Which of the following cities has topped the 2017 JLL City Momentum Index (CMI)?
A) Bengaluru
B) Ho chi Minh City
C) Hyderabad
D) Shanghai

Answer: A

12. Union Government released Rs 2207 crore to this State as special assistance for FY 2016-17.
A) Maharashtra
B) Haryana
C) Karnataka
D) Jammu and Kashmir

Answer: D

13. Who will be the Chief Guest for the 2017 Republic Day of India?
A) Mohammadin bin Zayed Al Nahyan
B) Mohamed bin Zayed Al Nahyan
C) Mirza Zayed bin Sultan Al Nahyan
D) Zayed bin Sultan Al-Nahyan

Answer: B

14. Lloyd’s has got final regulatory approval from the Insurance Regulatory Development Authority of India (Irda) to set up branch in which country
A) Bhutan
B) Sri Lanka
C) India
D) Myanmar

Answer: C

15. Which City was chosen as the second Capital of Himachal Pradesh recently?
A) Una
B) Hamirpur
C) Dharamsala
D) Kangra

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.