General Knowledge and Current Affairs Quiz – 2 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 2 January 2017

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 2 January 2017

 

1. Who has been appointed as the new chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?
A)S R Hashim
B)Deepak Gupta
C)Alka Sirohi
D)David Syiemlieh

Answer: D

2. India’s first transgender school ‘Sahaj International’ recently started in which of the following states?
A) Uttar Pradesh
B) Odisha
C) Andhra Pradesh
D) Kerala

Answer: D

3. State Bank of India (SBI) has cut benchmark interest rate across various maturities by _______ Percentage effective from 1st January 2017
A) 0.6
B) 0.8
C)1.0
D) 0.9

Answer: D

4. Which Indian-origin British professor has been honoured with the Queen Elizabeth II Knighthood?
A)Nandini Koel
B)Kamaldeep Begol
C)Shankar Balasubramanian
D)Mandeep Singh Bhui

Answer: C

5. The Union Sports Ministry recently suspended Indian Olympic Association for not replying to a show-cause notice over the appointment of which two of the following as life-presidents of the organisation?
A) Abhay Singh Chautala and N. Ramachandran
B) N. Ramachandran and Suresh Kalmadi
C) Suresh Kalmadi and Abhay Singh Chautala
D) None of the above

Answer: C

6. Who has been appointed as the Major General of Kyrgyzstan
A)Shaikh Rafik Mohammed
B) Ali Mirza
C) Abdul Aalee
D) Muhammad Ali

Answer: D

7. Who is the newly elected Chief Justice of Pakistan?
A) Nasir-ul-Mulk
B) Mian Saqib Nisar
C) Jawwad S. Khawaja
D) Anwar Zaheer Jamali

Answer: B

8. Identify the Indian tennis player who recently announced retirement from the professional tennis?
A) Leander Paes
B) Saketh Myneni
C) Somdev Devvarman
D) Prakash Amritraj

Answer: C

9. Which country has announced a plan to ban all ivory trade and processing activities by the end of 2017
A)India
B) Russia
C) Thailand
D) China

Answer: D

10. Tyrus Wong, who passed away recently, was the legendary Disney artist of which country?
A) Germany
B) France
C) United States
D) United Kingdom

Answer: C

11. Who of the following football players were awarded the World’s Best Playmaker for the year 2016 by IFFHS?
A) Andres Iniesta
B) Lionel Messi
C) Tony Kroos
D) Christiano Ronaldo

Answer: B

12. Which state launched the India’s first laser technology-based advanced AVMS RTO check-post
A) Maharashtra
B) Andhra Pradesh
CC Gujarat
D) Bihar

Answer: C

13. The book “Scattered Souls” has been authored by whom?
A) Basharat Pee
B) Fazlur Rahman
C) Agha Shahid Ali
D) Shahnaj Bashir

Answer: D

14. According to a newly surfaced documentary, what was the real reason behind the sinking of RMS Titanic?
A) Bad Weather
B) Fire
C) Tsunami
D) Ice Berg

Answer: B

15. Which state became the India’s first fully organic state in 2016?
A) Punjab
B) Goa
C) Andhra Pradesh
D) Sikkim

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.