General Knowledge and Current Affairs Quiz – 18 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 18 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 18 January 2017

 

1. The Asia-Pacific Broadcasting Union Dance festival was held in which city
A) Baku
B) Kabul
C) Hyderabad
D) Tashkent

Answer: C

2. Which Indian cricketer has been inducted into Legends Club “Hall of Fame”?
A) Kapil Dev
B) Nari Contractor
C) Sunil Gavaskar
D) Ajit Wadekar

Answer: A

3. Inclusive Growth and Development Report 2017 was released by
A) World Economic Forum
B) New Development Bank
C) Asian Development Bank
D) Organanisation for Economic Cooperation and Development

Answer: A

4. This premier medical institution signed 3 MoUs worth Rs 7670 crore with three public sector undertakings.
A) AIIMS, New Delhi
B) AIIMS, Raipur
C) AIIMS, Patna
D) AIIMS, Rishikesh

Answer: A

5. The Central Board of Direct Taxes (CBDT) has entered into a Bilateral Advance Pricing Agreement (BAPA) with an Indian subsidiary of which country trading company
A) USA
B) Russia
C) China
D) Japan

Answer: D

6. Antonio Tajani, who has been elected the new President of European Parliament, is belonged to which country?
A) France
B) Italy
C) Brazil
D) Germany

Answer: B

7. What is the rank of Indian passport in the latest passport Index?
A) 88th
B) 112th
C) 57th
D) 78th

Answer: D

8. This many number of countries expressed interest in joining the Asian Infrastructure Investment Bank.

A) 10 countries
B) 20 countries
C) 30 countries
D) 40 countries

Answer: C

9. Which of the following political leader 100th birth anniversary celebrated on January 17, 2017
A) Morarji Desai
B) M G Ramachandran
C) Kamaraj
D) Rajiv Gandhi

Answer: B

10. Which national award-winning filmmaker has recently passed away, who won the award for his movie “Limit to Freedom”?
A) B V Karanth
B) Gautam Ghose
C) Girish Kasaravalli
D) Deepak Roy

Answer: D

11. Name the Indian professor who pioneered the work on black holes and died recently.
A) CK Venkata Ramayya
B) CV Vishveshwara
C) Surjit Singh Barnala
D) Rajiv Palkhivala

Answer: B

12. The Global Talent Competitiveness Index report was released by
A) Oxfam
B) INSEAD
C) World Bank Group
D) International Monetary Fund

Answer: B

13. Which of the following West Bengal city has placed in UNESCO’s Intangible Cultural Heritage
A) Midnapore
B) Bolpur
C) Sitalpati
D) Habra

Answer: C

14. The book “Kalkatta” has been authored by whom?
A) Kunal Basu
B) K Satchidanandan
C) Ernest Hemingway
D) Venkatasubba Rao

Answer: A

15. Who of the following is the author of the book Khullam Khulla: Rishi Kapoor Uncensored?
A) Rishi Kapoor
B) Meena Iyer
C) Rishi Kapoor and Kiran Doshi
D) Rishi Kapoor and Meena Iyer

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.