General Knowledge and Current Affairs Quiz – 17 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 17 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 17 January 2017

 

1. The 2017 India International Garment Fair (IIGF) will be held in which city?
A) Kanpur
B) New Delhi
C) Jaipur
D) Pune

Answer: B

2. Expansion of SEBI
A) Securities of Exchange Board of India
B) Securities and Exchange Board of India
C) Securities of Exchange Board and India
D) Securities and Exchange Board and India

Answer: B

3. How much loan amount has been sanctioned by World Bank (WB) for “Nagaland Health Project”?
A] $58 million
B] $68 million
C] $88 million
D] $48 million

Answer: D

4. The Border Security Forces recently launched Operation Sard Hawa at
A) Northern international border of Jammu & Kashmir
B) Wagah Border
C) Line of Control in Jammu & Kashmir
D) Western international border of Rajasthan

Answer: D

5. India and World Bank recently signed a Financing Agreement to improve the quality of health care services in which of the following states?
A) Madhya Pradesh
B) Sikkim
C) Nagaland
D) Jharkhand

Answer: C

6. On January 14 2017 SEBI tightened the norms for Mergers and Acquisitions (M&A) for unlisted companies with listed companies. Based on the rules public shareholding of the resultant entity has to be more than ______percent
A) 10 Percent
B) 12 Percent
C) 15 Percent
D) 25 Percent

Answer: D

7. What is the India’s GDP growth forecast rate for FY 17, as per updated “World Economic Outlook (WEO)” report of International Monetary Fund (IMF)?
A] 6.6%
B] 7.1%
C] 6.2%
D] 6.5%

Answer: A

8. Who won the 2016 T S Eliot Prize for Poetry?
A) Vahni Capildeo
B) Jacob Polley
C) Alice Oswald
D) None of the above

Answer: B

9. Who will become the new interim Chief Executive Officer (CEO) of Prasar Bharti?
A) Rajeev Singh
B) Jawhar Sircar
C) S C Panda
D) Surya Prakash

Answer: A

10. What is the rank of India in the Global Talent Competitiveness Index (GTCI) 2017
A) 89
B) 92
C) 54
D) 98

Answer: B

11. The world’s biggest cricket stadium will come up in which state of India?
A] West Bengal
B] Haryana
C] Gujarat
D] Karnataka

Answer: C

12. The International conference for peace talks between Israel and Palestinians will be held in which of the following cities?
A) Paris
B) Moscow
C) London
D) Tashkent

Answer: A

13. The novel “The Book Thief” has been authored by whom?
A) Mary Shelley
B) Markus Zusak
C) Ernest Hemingway
D) John Boyne

Answer: B

14. Who has been conferred with The Hindu Prize 2016 at the 7th edition of the Hindu Lit for Life festival 2017
A) Pradeep Sebastian
B) Manjula Padmanabhan
C) Kiran Doshi
D) Anil Menon

Answer: C

15. This country handed over two ships to the Pakistan Navy for joint security along the sea route of the China-Pakistan Economic Corridor (CPEC).
A) China
B) Germany
C) Saudi Arabia
D) Iran

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.