General Knowledge and Current Affairs Quiz – 14 January 2017

0

General and Quiz – 14 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 14 January 2017

 

1. Where is the headquarters of the think-tank Atlantic Council (AC)?
A) Washington
B) Berlin
C) Geneva
D) Warsaw

Answer: A

2. William Peter Blatty, who passed away recently, was the well-known author of which country?
A) United Kingdom
B) United States
C) France
D) Germany

Answer: B

3. Name the municipal corporation of Delhi that presented its budget for financial year 2017-18.
A) East Delhi Municipal Council
B) North Delhi Municipal Council
C) South Delhi Municipal Council
D) New Delhi Municipal Council

Answer: D

4. William Peter Blatty, who passed away recently, was the well-known author of which country?
A) United Kingdom
B) United States
C) France
D) Germany

Answer: B

5. Name the cricketer who scored a century in his 100th Test match in January 2017.
A) Hashim Amla
B) JP Duminy
C) Virat Kohli
D) Stephen Cook

Answer: A

6. Participants of the Humanitarian initiative, ‘Akhiri Ahuti’, to cremate under-privileged people from Northeast in presence of family is/are
A) Delhi Police and Indigo airlines
B) Maharashtra Police and Indigo airlines
C) Jet Airways and Delhi Government
D) Union Government and Air India

Answer: A

7. The book “An Unsuitable Boy” is the autobiography of which Indian personality?
A) Twinkle Khanna
B) Rishi Kapoor
C) Rahul Bose
D) Karan Johar

Answer: D

8. Citizens of which country were benefitted by the two-decade-old ‘wet foot, dry foot’ policy that was scrapped in recent past by outgoing US President Barack Obama?
A) Guatemala
B) Mexico
C) Cuba
D) Belize

Answer: C

9. Name the person who was chosen by President-elect Donald Trump as a nominee for administrator of the Centers for Medicare and Medicaid Services.
A) Seema Verma
B) Tom Bossert
C) Raj Shah
D) Dina Powell

Answer: A

10. Which committee has recently submitted report on Socio Economic and Caste Census (SECC) to the Union Government?
A) Anand Shukla committee
B) Nitin Kumar committee
C) Sumit Bose committee
D) Rajat Sharma committee

Answer: C

11. Women weightlifting gold medallists of this country were stripped of the 2008 Olympics titles
A) Russia
B) North Korea
C) China
D) Cuba

Answer: C

12. The world’s largest open air theatre, 11-days Bargarh Dhanu Yatra that concluded in second week of January 2017 with the death King Kansa at the hands of his nephew Lord Krishna is held in which state?
A) Bihar
B) Uttar Pradesh
C) Jharkhand
D) Odisha

Answer: D

13. How much interest rate will be offer by Airtel Payments Bank on savings accounts deposits?
A) 7.25%
B) 7.50%
C) 7.75%
D) 7.52%

Answer: A

14. Name the country with which India in the recent past signed MoU to construct 3000 rain water harvesting systems.
A) Myanmar
B) Philippines
C) Sri Lanka
D) Nepal

Answer: C

15. The 1st edition of ABU International Television Dance Festival will be held in
A) Chennai
B) Delhi
C) Pune
D) Hyderabad

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.