General Knowledge and Current Affairs Quiz – 13 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 13 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 13 January 2017

 

1. Who has been appointed as the new chairman of Tata Sons?
A) Natarajan Chandrasekaran
B) Noel Tata
C) Indra Krishnamurthy
D) Nowroji Saklatwala

Answer: A

2. Who is the Former Union Minister
A) Raj Nath Singh
B) Smt. Sushma Swaraj
C) Arun Jaitley
D) Manish Tewari

Answer: D

3. The effects of which of the following drugs were described as devastating by the Supreme Court?
A) Toxaphene
B) Endosulfan
C) Amisulbrom
D) Isoxaflutole

Answer: B

4. Which country became the world’s first country to officially recognise Parkour as a sport?
A) United States
B) South Korea
C) United Kingdom
D) China

Answer: C

5. “Aditya” India’s first-ever solar powered boat has been launched in which state?
A) Gujarat
B) Kerala
C) Tamil Nadu
D) Karnataka

Answer: B

6. Union Textiles Minister Zubin Irani on 12 January 2017 announced that Memorandums of Understanding (MoUs) worth _____ crore were signed in textile sector.
A) Rs.8385 crore
B) Rs.8835 crore
C) Rs.5388 crore
D) Rs.3588 crore

Answer: B

7. The President of this country announced withdrawal of ‘Wet Foot, Dry Foot’ Policy for Cubans.
A) The USA
B) France
C) Russia
D) Mexico

Answer: A

8. Parliament of this country approved key Articles of a constitutional reform which would allow the President to be a member of a political party and issue decrees.
A) Turkey
B) Ukraine
C) Syria
D) Indonesia

Answer: A

9. The world’s first gender literature fest will be held in which country?
A) Sri Lanka
B) Bhutan
C) India
D) Pakistan

Answer: C

10. Which Country has been introduced First underwater museum?
A) Europe’s
B) America
C) Pakistan
D) South Africa

Answer: A

11. This country conferred national order of knighthood honour on former Union Minister of State for External Affairs Eduardo Faleiro.
A) Spain
B) Portugal
C) Denmark
D) Poland

Answer: B

12. Name the humanitarian initiative launched by Delhi Police and Indigo airlines to cremate under-privileged people from Northeast in presence of family.
A) Aakhri Ahuti
B) Anteem Veedayee
C) Antim Yatra
D) Bidding a Goodbye

Answer: A

13. The Chhabra Thermal Power Plant (CTPP) is located in which state of India?
A) Haryana
B) Uttar Pradesh
C) Madhya Pradesh
D) Rajasthan

Answer: D

14. Who is the India,s first woman boxing professional?
A) Laila Ali
B) Nicola Adams
C) Meltem Akar
D) L Sarita Devi

Answer: D

15. This country agreed to provide 1 trillion yen aid package to the Philippines.
A) South Korea
B) China
C) Japan
D) Australia

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.