General Knowledge and Current Affairs Quiz – 12 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 12 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 12 January 2017

 

1. The 2017 International Conference on Disability Communication (ICDC) was held in which country?
A) India
B) China
C) South Africa
D) Brazil

Answer: A

2. Who has been appointed as the president of BMW Group India
A) Frank Schloeder
B) Sanjeev Agarwal
C) Vikram Pawan
D) Venkatesh Soundarajan

Answwer: C

3. Which Indian hockey player has become a member of International Hockey Federation (FIH) Athletes’ Committee?
A) V R Raghunath
B) Akashdeep Singh
C) Nikkin Thimmaiah
D) PR Sreejesh

Answer: D

4. It is with this country India signed a MoU on cyber security.
A) The USA
B) Germany
C) Canada
D) Australia

Answer: A

5. PM Narendra Modi inaugurated India’s first international exchange India INX at the International Financial Service Centre (IFSC) in which state?
A) Delhi
B) Rajasthan
C) Punjab
D) Gujarat

Answer: D

6. Which of the following Organisation has revised the Indian Standard on gold hallmarking
A) Reserve Bank of India
B) Ministry of Finance
C) Bureau of Indian Standards
D) Indian Standard Gold Organisation

Answer: C

7. “Festival of India” will be organised by which of the following countries?
A) Ghana
B) Mauritius
C) Zambia
D) Kenya

Answer: A

8. Which state recently launched India’s first Student Startup and Innovation Policy?
A) Gujarat
B) Tamil Nadu
C) Karnataka
D) Maharashtra

Answer: A

9. World’s first Gender Literature Festival held will be held in which of the following cities?
A) Budapest
B) Aurangabad
C) Patna
D) London

Answer: C

10. Name the second of the Scorpene class submarine that was launched at in Mumbai in January 2017 for sea trials.
A) INS Khanderi
B) INS Kalvari
C) INS Chakra
D) INS Sindhughosh

Answer: A

11. Which state has signed a MoU with the Ministry of Civil Aviation and Airports Authority of India for Regional Connectivity Scheme
A) New Delhi
B) Karnataka
C) Jharkhand
D) Telangana

Answer: D

12. Roman Herzog, who passed away recently, was the former President of which country?
A) France
B) England
C) Germany
D) Russia

Answer: C

13. PM Narendra Modi inaugurated India’s first international exchange India INX at the International Financial Service Centre (IFSC) in which state?
A) Delhi
B) Rajasthan
C) Punjab
D) Gujarat

Answer: D

14. Who has won the 2016 Kolkata Open National Invitation Snooker Championship?
A) Aditya Mehta
B) Yasin Merchant
C) Geet Sethi
D) Pankaj Advani

Answer: D

15. Whose birth anniversary celebrated as the National Youth Day
A) Bhagat Singh
B) Swami Vivekananda
C) A. P. J. Abdul Kalam
D) Subhas Chandra Bose

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.