General Knowledge and Current Affairs Quiz – 11 January 2017

0

General and Quiz – 11 January 2017

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 11 January 2017

 

1. “Global Risks Report 2017” has been released by which international organisation?
A) United Nations (UN)
B) International Monetary Fund (IMF)
C) Asian Development Bank (ADB)
D) World Economic Forum (WEF)

Answer: D

2. Who is the author of book Akhada : The Authorized Biography of Mahavir Singh
A) Nitin Naik
B) Arani Basu
C) Sourabh Duggal
D) Rishabh Sharma

Answer: C

3. It is in this city the world’s largest street light replacement programme was dedicated to the nation.
A) New Delhi
B) Mumbai
C) Hyderabad
D) Bengaluru

Answer: A

4. Name the airline that has launched Fly For Sure Scheme for its passengers.
A) Air India
B) Air Asia
C) Jet Airways
D) Go Airways

Answer: A

5. Shreyas Mehta is associated with which sports?
A) Squash
B) Table Tennis
C) Tennis
D) Badminton

Answer: A

6. Who won the gold medal in Thai Boxing Championship at the national level.
A) Midhun Jith
B) Muay Thai
C) Ajay Singh
D) Abbu Ammaz

Answer: D

7. Which state government will soon launch e-Wallet called Tokapoisa.in?
A) Assam
B) Odisha
C) West Bengal
D) Sikkim

Answer: A

8. What is the theme of the 21st National Youth Festival?
A) Celebrating Diversity
B) Sabse Pehle Bharat
C) Celebrating Diversity in Unity
D) Youth for Digital India

Answer: D

9. The book “My Odyssey: Memoirs of the Man behind the Mangalyaan Mission” has been authored by whom?
A) G Madhavan Nair
B) K Radhakrishnan
C) Shailesh Nayak
D) A S Kiran Kumar

Answer: B

10. Which company has becomes first carrier to launch commercial operations with Airbus A350 to India
A) Ryanair
B) Emirates
C) Lufthansa
D) Air France

Answer: C

11. The World Hindi Day (WHD) is observed on which date?
A) January 10
B) January 11
C) January 12
D) January 9

Answer: A

12. The FIFA Council decided to expand the FIFA World Cup to a 48-team competition as of which of the following editions?
A) 2018 edition
B) 2026 edition
C) 2022 edition
D) None of the above

Answer: B

13. The Jigme Dorji National Park is located in which country?
A) India
B) Nepal
C) Bangladesh
D) Bhutan

Answer: D

14. Which of the following airline was named as the best performing airline in the world
A) Iberia
B) JAL
C) Air India
D) KLM

Answer: D

15. Which country launched first commercial mission using an updated version of the low-cost Kuaizhou-1A rocket?
A) Japan
B) China
C) South Korea
D) India

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.