General Knowledge and Current Affairs Quiz – 10 January 2017

0

General Knowledge and Current Affairs Quiz – 10 January 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 10 January 2017

 

 

1. Name the state/union territory that in January 2016 launched India’s largest public Wi-Fi service.
A) Maharashtra
B) Delhi
C) Karnataka
D) Kerala

Answer: A

2. Velavan Senthilkumar is associated with which sports?
A) Squash
B) Tennis
C) Table Tennis
D) Badminton

Answer: A

3. Who has won the 2016 Best FIFA Men’s player award?
A) Cristiano Ronaldo
B) Lionel Messi
C) Carli Lloyd
D) Antoine Griezmann

Answer: A

4. Which bank has agreed to provide Rs 1 billion to the Nepal Rastra Bank (NRB) recently
A) Reserve Bank of India
B) Asian Development Bank
C) World Bank
D) International Monetary Fund

Answer: A

5. Who won the prestigious Technical Achievement Award 2016 recently?
A) Kalyan Krishnamurthy
B) Parag Havaldar
C) Kaushal Verma
D) Vikas Rajput

Answer: B

6. Which country test-fired the first submarine-launched Cruise Missile Babur-3?
A) Sri Lanka
B) China
C) India
D) Pakistan

Answer: D

7. The Indian Space Research Organisation (ISRO) has signed pact with which country’s space agency on satellite launch technology?
A) Germany
B) France
C) United States
D) United Kingdom

Answer: B

8. Which state government has announced reward of Rs 100 crore from the state to anyone who brings home a Nobel Prize
A) Maharashtra
B) Uttar Pradesh
C) Andhra Pradesh
D) Madhya Pradesh

Answer: C

9. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the Nobel Prize Exhibition in which state?
A) Rajasthan
B) Punjab
C) Gujarat
D) Delhi

Answer: C

10. The International Conference and Exhibition on Re-enforced Plastics (ICERP) has started in which Indian city?
A) Mumbai
B) New Delhi
C) Pune
D) Chennai

Answer: A

11. Which Indian teenager has won the Young Travel Photographer Of The Year (TPOTY) award 2016? A) Sakshi Nikunj
B) Mohit Mehta
C) Ankit Kumar
D) Darpan Basak

Answer: D

12. 2017 International Kite festival was started in which city
A) Mumbai
B) Ahmedabad
C) New Delhi
D) Ranchi

Answer: B

13. Who was appointed as the Chief Executive Officer of Flipkart?
A) Binny Bansal
B) Nitin Seth
C) Nidhi Verma
D) Kalyan Krishnamurthy

Answer: D

14. Zygmunt Bauman, who passed away recently, was the renowned sociologist of which country?
A) Iceland
B) Germany
C) Poland
D) France

Answer: C

15. The book “Magpie Murders” has been authored by whom?
A) Robert Harris
B) P D James
C) Nadeem Aslam
D) Anthony Horowitz

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.