Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

0

Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

 

Quiz Questions

Fashion and Clothing Quiz Part 1

 

1) Which city is known as the world of fashion?

Answer: Paris.

 

2) Kansai Yamamoto belongs to which country?

Answer: Japan.

 

3) The fashion designer, Bill Blas belongs to which country?

Answer: America.

 

4) The fashion designer, Coco Chanel belongs to which country?

Answer: France.

 

5) What is the real name of French fashion designer Coco Chanel?

Answer: Gabrielle Bonheur Coco Chanel.

 

6) Which is the place of birth of American woman who is a fashion designer, Liz Claiborne?

Answer: Belgium.

 

7) Which is the place of birth of the fashion designer, Christian Dior?

Answer: Granville.

 

8) What is bikini?

Answer: The dress of a women which is smaller in size, it is used while doing swimming and sunbath.

 

9) Who started fashion magazine?

Answer: Samuel Beeton.

 

10) Where did large loose garment named ‘poncho’ originate?

Answer: South America.

 

11) What is cassock?

Answer: Clergymen’s longer outer garment.

 

12) What is the name of hereditary dress of Indian Women?

Answer: Saree.

 

13) Who was the first ornament designer of America?

Answer: Louis Comfort Tiffany.

 

14) What is tonsure?

Answer: A type of hair decoration which can be seen in fashion competitions.

 

15) Which is the famous country to make ornaments using ivory?

Answer: Japan.

 

Fashion and Clothing Quiz Part 2

 

16) What type of product is calico?

Answer: Cotton.

 

17) What is beret?

Answer: A kind of woolen cap.

 

18) What is sarong?

Answer: Dress which looks like skirt worn by women and men of Malaysia.

 

19) What is the name of the dress which is worn round the neck?

Answer: Cravat.

 

20) What is fedora?

Answer: A kind of cap.

 

21) What is the name of the loose covering for the shoulder?

Answer: Shawl.

 

22) What is the name of the loose outer garment?

Answer: Cloak.

 

23) What is the name of the knitted woolen jacket?

Answer: Cardigan.

 

24) Which is the year of birth of French fashion designer, Christian Marie Marc Lacroix?

Answer: 1951.

 

25) What is surplice?

Answer: A kind of vestment worn over the cassock.

 

26) What is the name of the sample piece of cloth?

Answer: Swatch.

 

27) What is the name of the cap which is worn by British statesman?

Answer: Anthony Eden.

 

28) In which country did waterproof jacket find out?

Answer: In Greenland.

 

29) What is the name of the waterproof jacket worn over other dresses?

Answer: Anorak.

 

30) What material is used to make Anorak?

Answer: Smaller soft hair.

 

Fashion and Clothing Quiz Part 3

 

31) What is the name of decorative embroidery in which thread of gold and silver is used?

Answer: Tambour.

 

31) What is the name of a loose dressing gown?

Answer: Negligee.

 

32) What is the name of the trousers reaching only to knees?

Answer: Shorts.

 

33) What is the name of sleeping suit?

Answer: Pyjamas.

 

34) What is the name of large, colored handkerchief, usually with printed pattern?

Answer: Bandana.

 

35) What is the name of cloth made of flax?

Answer: Linen.

 

36) What is the name of sleeveless outer garment worn by the one who gives warning?

Answer: Tabard.

 

37) What is pelisse?

Answer: A garment of women.

 

38) The fashion designer, Paul Poiret belonged to which country?

Answer: France.

 

39) Name two Italian fashion designers?

Answer: Rosita and Ottavio Missoni.

 

40) What is the name of French fashion designer who found out the skirt, hobble?

Answer: Paul Poiret.

 

41) Which English fashion designer designed the wedding dress of Queen Elizabeth II?

Answer: Norman Bishop Hartnell.

 

42) Which is the year of birth of French fashion designer, Jean Paul Gaultier?

Answer: 1952.

 

43) Who was John Antony?

Answer: American fashion designer.

 

44) The fashion designer, Thierry Mugler belongs to which country?

Answer: France.

 

45) Name two French fashion designers?

Answer: Pierre Cardin and Roland Klein.

 

46) What is camlet?

Answer: The waterproof cloth of camel’s hair.

 

47) What is the name of the world famous fashion designer who belongs to Florida?

Answer: Gianni Versace.

 

48) The fashion designer, Claude Montana belongs to which country?

Answer: France.

 

49) The fashion designer, Martin Margiela belongs to which country?

Answer: Belgium.

 

50) Who designed jeans?

Answer: American fashion designer Calvin Klein.

 

Read > Quiz Questions and Answers

General Knowledge Quiz Questions Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.