Daily Gk Quiz Questions with Answers – Learn Latest General Knowledge with Our Quiz Questions Answers

0

Daily Gk Quiz Questions with Answers – Learn Latest General Knowledge with Our Quiz Questions Answers

 

Daily Gk Quiz Questions with Answers - Learn Latest General Knowledge with Our Quiz Questions Answers

 

Gk Quiz Questions with Answers

 

1. Who wrote the 16th-century political treatise “The Prince”?
(a) George Bernard Shaw
(b) V.S. Naipaul
(c) Emile Zola
(d) Niccolo Machiavelli

2. Who was the first woman to go to space?
(a) Valentina Tereshkova
(b) Sally Ride
(c) Sunita Williams
(d) Liu Yang

3. Anthropology is the study of?
(a) Science
(b) Psychology
(c) Literature
(d) Humanity

4. The working languages of the UNESCO is/are
(a) French only
(b) English only
(c) English and French
(d) English, French and Russian

5. ‘World Cancer Day’ is observed on
(a) 19th February
(b) 4th February
(c) 12th February
(d) 17th January

6. Who invented Mobile phone?
(a) Graham Bell
(b) Martin Cooper
(c) Edison
(d) Larry Page

7. Who among the following is the co-founder of Google?
(a) Larry Page
(b) Time Berners-Lee
(c) Philippe Kahn
(d) Richard Davis

8. The Last Super, a famous renaissance painting was a master piece of
(a) Leonardo da Vinci
(b) Raphael
(c) Michael Angelo
(d) Titian

9. The terms Liberty, Equality and Fraternity are associated with which of the following?
(a) Industrial Revolution
(b) Russian Revolution
(c) French Revolution
(d) Olympic Games

10. Who was the author of the American Declaration of Independence?
(a) George Washington
(b) Thomas Paine
(c) Thomas Jefferson
(d) Marquis de Lafayette

11. Who authored the book The Social Contract?
(a) Voltaire
(b) Denis Diderot
(c) Jean-Jacques Rousseau
(d) Aristotle

12. Who discovered the sea-route from Europe to India?
(a) Christopher Columbus
(b) Vasco-da-Gama
(c) Marco Polo
(d) Magellan

13. Who defined Democracy as the Government of the people, by the people and for the people?
(a) George Washington
(b) John Stuart mill
(c) Abraham Lincoln
(d) Winston Churchill

14. Das Capital and Communist Manifesto were written by
(a) Engels
(b) Trotsky
(c) Karl Marx
(d) Lenin

15. The Battle of Waterloo in the year 1815 was fought between
(a) Britain and France
(b) Britain and Germany
(c) Japan and China
(d) Austria and Russia

16. The Boston Tea Party took place in which year?
(a) 1776
(b) 1773
(c) 1774
(d) 1770

17. Which style of painting was used by early renaissance artists?
(a) Graeco-Roman
(b) Catholic Art
(c) Gothic
(d) None of these

18. Which is the longest River in the world?
(a) Nile
(b) Amazon
(c) Thames
(d) Ganges

19. Where is the headquarters of FIFA situated?
(a) Zurich
(b) Sao Paulo
(c) London
(d) Dubai

20. Which is the oldest Grand Slam tennis tournament?
(a) Wimbledon
(b) French open
(c) Australian open
(d) US open

21. The parliament of Russia is known as
(a) Federal Assembly of Russia
(b) Shora
(c) National Assembly
(d) Folketing

22. The religious text of the Jews is named as
(a) The Analectus
(b) Torah
(c) Tripitika
(d) Zend-Avesta

23. Which country’s currency is Ngultrum?
(a) Laos (b) Nepal
(c) Bhutan (d) Bangladesh
24. World Environment Day run by the UNEP on
(a) 11th Dec.
(b) 20th Dec.
(c) 15th Sept.
(d) 5th June.

25. International Human Rights Day is observed on
(a) 10th Dec.
(b) 24th Oct.
(c) 25th Nov.
(d) None of these

 

Answers

 

1. (d)
2. (a)
3. (d)
4. (d)
5. (b)
6. (b)
7. (a)
8. (a)
9. (c)
10. (c)
11. (c)
12. (b)
13. (c)
14. (c)
15. (a)
16. (b)
17. (a)
18. (a)
19. (a)
20. (a)
21. (a)
22. (b)
23. (c)
24. (d)
25. (a)

 

Read: Online Trivia Quiz Questions – Fun Trivia Quizzes with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.