Current Affairs and General Knowledge Quiz – 9 February 2017

0

Current Affairs and – 9 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 9 February 2017

 

1. Who won the prestigious Dr B C Roy national award for ‘outstanding service in the field of socio medical relief’ for 2016.
A) Suresh Krishna
B) Aravind Kumar
C) Ravi Shankar
D) Raghu Ram

Answer: D

2. Mohit Ahlawat is associated with which sports?
A) Chess
B) Boxing
C) Cricket
D) Badminton

Answer: C

3. Who is the author of the book “Veerappan: Chasing the Brigand”?
A) Kapish G. Mehra
B) K. Vijay Kumar
C) Shekhar Gupta
D) D.R. Karthikeyan

Answer: B

4. It is with this country the Union Cabinet gave its approval for signing of a bilateral MoU in the field of health and medicine.
A) Senegal
B) Indonesia
C) Maldives
D) Malaysia

Answer: A

5. Name the Commercial Pilot,who is the first Commercial Pilot in Dubai Royal Family
A) Mariam Al Mansouri
B) Haya bint Al Hussein
C) Shaikha Mozah Al Maktoum
D) Zoe Grigorakos

Answer: C

6. Which state has become the first Indian State to establish cashless system for distribution of food grains?
A) Karnataka
B) Kerala
C) Punjab
D) Gujarat

Answer: D

7. India Under-19 team recently clinched One-Day International series against England. Who is the captain of the Indian team?
A) Ishan Porel
B) Abhishek Sharma
C) Himanshu Rana
D) Harvik Desai

Answer: B

8. Which bank partnered with Fin-tech startup IndiaLends to enable the first time borrowers with no credit to take loans?
A) IDFC Bank
B) HDFC Bank
C) ICICI Bank
D) RBL Bank

Answer: A

9. Which country has banned from London World Athletics Championships
A) Iran
B) Japan
C) Iraq
D) Russia

Answer: D

10. Who is the newly appointed President of Somalia?
A) Mohamed Abdullahi Mohamed
B) Hassan Sheikh Mohamud
C) Sheikh Mukhtar
D) Sheikh Mukhtar

Answer: A

11. A committee comprising 33 members has been constituted for speedy completion of Sagarmala Project. Which state is the project being undertaken in?
A) Karnataka
B) Maharashtra
C) Kerala
D) Andhra Pradesh

Answer: A

12. Which state’s government announced the introduction of the state’s own civil service awards?
A) Arunachal Pradesh
B) West Bengal
C) Maharashtra
D) Assam

Answer: A

13. The Supreme Court has approved the government‘s plan to record the identification details of mobile subscribers through an e-KYC (Know Your Customer) mechanism linked to which identity card
A) Voter Id
B) PAN Card
C) Passport
D) Aadhaar Card

Answer: D

14. Which state has hosted the 17th International Seminar on Counter Terrorism-2017?
A) Punjab
B) Bihar
C) Haryana
D) Gujarat

Answer: C

15. Racharla Samrajyam, who passed away recently, was the freedom fighter from which state?
A) Tamil Nadu
B) Karnataka
C) Kerala
D) Andhra Pradesh

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.