Current Affairs and General Knowledge Quiz – 8 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 8 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 8 February 2017

 

1. Which state government has implemented the ‘e-Cabinet’ system
A) Bihar
B) Haryana
C) Madhya Pradesh
D) Arunachal Pradesh

Answer: D

2. Which country is host to the first-ever BIMSTEC National Security Chiefs (NSA) meet to discuss counter terror action plan?
A) India
B) Nepal
C) Bhutan
D) Pakistan

Answer: A

3. The International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation is observed on which date?
A) February 5
B) February 6
C) February 7
D) February 8

Answer: B

4. The Safe Internet Day was celebrated on
A) 5 February 2017
B) 6 February 2017
C) 7 February 2017
D) 8 February 2017

Answer: C

5. Which country has passed a law retroactively legalising about 4,000 homes built in Area C of the occupied West Bank.
A) Iran
B) Iraq
C) Indonesia
D) Israel

Answer: D

6. Which committee has been constituted by the Haryana Government to resolve the problem of those agitating for reservation and other issues of the state?
A) D S Dhesi committee
B) P K Lahoti committee
C) H S Juneja committee
D) M P Kaur committee

Answer: A

7. Which Indian-origin British sculptor has won the 2017 Genesis Prize?
A) Ram Sutar
B) Srihari Bholekar
C) Dhruva Mistry
D) Anish Kapoor

Answer: D

8. The women’s singles title in the 81st Senior National Badminton Championships was won by

A) Reshma Karthik
B) Rituparna Das
C) Aparna Balan
D) Prajakta Sawant

Answer: B

9. Scientists from Japan have developed terahertz (THz) transmitter technology,which can transmit digital data over 10 times faster than __________ mobile networks
A) 3G
B) 6G
C) 5G
D) 4G

Answer: C

10. Astronomers have discovered a mysterious new star 380 light-years from the earth. What is the star called?
A) White Giant
B) Red Dwarf
C) White Dwarf
D) White Dwarf Pulsar

Answer: D

11. Who is the author of the book “Band, Bajaa, Boys!”?
A) Brajesh Sahu
B) Rachna Singh
C) Vivek Gautam
D) Sravasti Datta

Answer: B

12. What is the theme of the 2017 Maritime Power Conference that will be held in New Delhi?
A) Shipping: Indispensable to the world
B) At Sea for All
C) Habitat Protection and Ocean Ecology
D) The Blue Economy: Concept, Constituents and Development

Answer: D

13. The Lok Sabha has passed the Payment of Wages (Amendment) Bill, 2017.This bill to amend the Payment of Wages Act of which year
A) 1945
B) 1987
C) 1975
D) 1936

Answer: D

14. Which country to host the 4th Rollball World Cup-2017?
A) India
B) Kenya
C) Bangladesh
D) Nepal

Answer: C

15. Pathani Patnaik, who passed away recently, was the renowned litterateur from which state?
A) Assam
B) Odisha
C) Gujarat
D) Maharashtra

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.