Current Affairs and General Knowledge Quiz – 7 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 7 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 7 February 2017

 

1. Which state signed a tripartite MoU with the Ministry of Tourism for the implementation of the Tourism project in the state?
A) Jammu & Kashmir
B) Uttarakhand
C) Himachal Pradesh
D) Arunachal Pradesh

Answer: A

2. Which state government has recently launched “Civil Service Awards” for excellence in public administration?
A) Arunachal Pradesh
B) Manipur
C) Assam
D) Odisha

Answer: A

3. Which state government will give 2% reservation to sportsperson in government job?
A) Jharkhand
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Rajasthan

Answer: A

4. Which country will host the World Billiards Championship for the next four years
A) Pakistan
B) Sri Lanka
C) Singapore
D) India

Answer: D

5. Railways Ministry laid the first railway line in Andaman and Nicobar Island that will connect Port Blair to which city?
A) Govinda Nagar
B) Rangat
C) Diglipur
D) Chingen

Answer: C

6. Which country will host the Implementation and Assessment Group Meeting of the Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism (GICNT)?
A) India
B) China
C) Russia
D) United States

Answer: A

7. BCAS has recently suspended the licence of budget carrier IndiGo’s aviation security training facility. What does BCAS stands for?
A) Bureau of Custom Aviation Security (BCAS)
B) Bureau of Censor Aviation Security (BCAS)
C) Bureau of Civil Aviation Security (BCAS)
D) Bureau of Customary Aviation Security (BCAS)

Answer: C

8. Indian Coast Guard to have Joint Exercise with which country Coast Guard
A) China
B) Russia
C) USA
D) UAE

Answer: D

9. Joginder Singh, who passed away recently, was the former Director of which organisation?
A) Intelligence Bureau
B) Indian Army
C) Central Bureau of Investigation
D) Indian Coast Guard

Answer: C

10. Which start up has won the ‘Best IT Startup of India’ award at the 2016 National Entrepreneurship Awards (NEA)?
A) Mitra Biotech
B) JeevAnksh
C) Lucideus
D) Swadha Energies

Answer: C

11. Which union ministry has launched annual book ‘India-2017’ & ‘Bharat-2017?
A) Ministry of Finance
B) Ministry of Human Resource Development
C) Ministry of Culture
D) Ministry of Information and Broadcasting

Answer: D

12. Which state has inaugurated the first Smart Police Station
A) Haryana
B) Bihar
C) Odisha
D) Andhra Pradesh

Answer: D

13. Who of the following will be taking over as the acting CEO of Prasar Bharati?
A) Jawhar Sircar
B) A Surya Prakash
C) S C Panda
D) Rajeev Singh

Answer: D

14. Which of the following countries will host the FIBA Women’s Asia Cup basketball tournament?
A) Japan
B) China
C) India
D) Indonesia

Answer: C

15. Which Indian personality has been elected as the vice-president of the Asia Squash Federation (ASF)?
A) N Ramachandran
B) Debendranath Sarangi
C) Syed Razi
D) Arun Paul

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.