Current Affairs and General Knowledge Quiz – 6 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 6 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 6 February 2017

 

1. Which country will host FIBA Women’s Asia Cup in July 2017
A) Pakistan
B) China
C) Japan
D) India

Answer: D

2. Which state government has launched “Chief Minister Samagra Gramya Unnayan Yojana (CMSGUY)” to develop villages of the state?
A) Tripura
B) Odisha
C) Assam
D) Kerala

Answer: C

3. From which state / Union territory, the “Measles-Rubella (MR) vaccination campaign” has been launched?
A) Puducherry
B) Goa
C) Karnataka
D) Tamil Nadu

Answer: C

4. Which country successfully tested Dongfeng-5C ballistic missile?
A) China
B) Japan
C) India
D) Iran

Answer: A

5. Sports Minister Vijay Goel laid the foundation stone of the India’s first Center of Excellence for Para Sports in which state
A) Haryana
B) Uttar Pradesh
C) Bihar
D) Gujarat

Answer: D

6. Which country is host to the 4th BIMSTEC Summit-2017?
A) India
B) Nepal
C) Bhutan
D) Thailand

Answer: B

7. It is in this city Indian Navy launched an Integrated Underwater Harbour Defence and Surveillance System.
A) Mangalore
B) Mumbai
C) Chennai
D) Visakhapatnam

Answer: B

8. Who was appointed as the Principal Economic Adviser in the Union Finance Ministry?
A) Arvind Kumar
B) Sanjeev Sanyal
C) Sunil Grover
D) Arnab Mukherjee

Answer: B

9. Mexico and which country has agreed to speed up negotiations on bilateral free trade agreement facing US President threat to leave North American Free Trade Agreement (NAFTA).
A) Libya
B) Iraq
C) Afghanistan
D) Turkey

Answer: D

10. Who is author of the book “A Great Reckoning – A Chief Inspector Gamache Thriller”?
A) James
B) Bimal Phukan
C) K K Paul
D) Louise Penny

Answer: D

11. Which gulf country recorded it lowest ever temperature in February 2017?
A) Saudi Arabia
B) Qatar
C) Kuwait
D) Oman

Answer: B

12. Who was chosen as the Managing Director & CEO of National Stock Exchange?
A) Mohandas Pal
B) Ashok Chawla
C) Vikram Limaye
D) KR Ramakrishna

Answer: C

13. Which airways has launched the World’s longest scheduled commercial service to ply between Doha to Auckland.
A) Singapore Airlines
B) Emirates
C) Jet Airways
D) Qatar Airways

Answer: D

14. Which state government has launched “Kakatiya Hub for Social Innovation” India’s first social innovation centre?
A) Tamil Nadu
B) Andhra Pradesh
C) Telangana
D) Kerala

Answer: C

15. Scientists from which country have discovered what could be the world’s earliest emoji?
A) Slovakia
B) Czech Republic
C) Austria
D) Ukraine

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.