Current Affairs and General Knowledge Quiz – 5 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 5 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 5 February 2017

 

1. The India Innovation Index was launched by
A) NITI Aayog
B) Ministry of Commerce and Industry
C) Ministry of Finance
D) Department of Science and Technology

Answer: A

2. Which payment company has received the final approval from the Reserve Bank of India on January 3, 2017 to Payment Bank.
A) PayPal
B) M-Pesa
C) Google Wallet
D) Paytm

Answer: D

3. India has recently signed MoU with which country for technical cooperation in rail sector especially on safety related subjects?
A) France
B) Italy
C) Japan
D) Germany

Answer: B

4. It is with this multilateral organisation, India signed a USD 201.50 million financing agreement.
A) International Monetary Fund
B) World Bank Group
C) New Development Bank
D) Asian Infrastructure and Investment Bank

Answer: B

5. The cab hailing firm Uber launched its two-wheeler aggregation service UberMOTO in which city?
A) Bangalore
B) Chennai
C) Mysuru
D) Hyderabad

Answer: D

6. Recently,which south indian state joined the UDAY Scheme
A) Haryana
B) Uttar Pradesh
C) Uttar Pradesh
D) Telangana

Answer: D

7. From which state / Union territory, the “Measles-Rubella (MR) vaccination campaign” has been launched?
A) Puducherry
B) Goa
C) Karnataka
D) Tamil Nadu

Answer: C

8. Which initiative will be launched by Union Government to provide education and skills through digital means, as per the Union Budget 2017?
A) BharatNet
B) Bhim App
C) DigiGaon
D) None of the above

Answer: C

9. India’s largest start-up incubator will be set up in which state?
A) Karnataka
B) West Bengal
C) Andhra Pradesh
D) Telangana

Answer: A

10. Which Indian women’s cricketer to lead India in Women’s World Cup Qualifier
A) Jhulan Goswami
B) Poonam Raut
C) Niranjana Nagarajan
D) Mithali Raj

Answer: D

11. Which country has won 18th Asian Junior Team Squash Championship-2017?
A) India
B) Jordon
C) Pakistan
D) Malaysia

Answer: A

12. Which Arab nation is planning to launch it’s first-ever Mars Mission in 2020?
A) Kuwait
B) Qatar
C) Saudi Arabia
D) The United Arab Emirates

Answer: D

13. Who of the following was appointed as the Miss Universe 2016?
A) Miss France Iris Mittenaere
B) Miss Haiti Raquel Pelissier
C) Miss Colombia Andrea Tovar
D) Miss Kenya Mary Esther Were

Answer: A

14. Which IT Company has introduced tools for small businesses in India
A) Yahoo
B) Apple
C) IBM
D) Google

Answer: D

15. Which country will host 2017 FIBA Women’s Asia Cup basketball tournament?
A) Indonesia
B) India
C) Pakistan
D) Bangladesh

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.