Current Affairs and General Knowledge Quiz – 3 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 3 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 3 February 2017

 

1) A new Centre of Integrative Oncology has been inaugurated in which region of India?
A) Delhi
B) Noida
C) Gurgoan
D) Mumbai

Answer: B

2. Which country has sanctioned proposal for building of 3,000 new settlements in the territory of the West Bank in addition to the recently approved 2,500 units.
A) Iraq
B) Indonesia
C) Afghanistan
D) Israel

Answer: D

3. As per Union Budget 2017-18, the Payments Regulatory Board (PRB) will be set up under the Reserve Bank of India (RBI). Who will be chairman of the proposed board?
A) Cabinet Secretary
B) Finance Secretary
C) Finance Minister
D) Governor of RBI

Answer: D

4. Who recently took over as the 25th Director General of the Border Roads (DGBR)?
A) Lt. General Suresh Sharma
B) Lt. General Manu Sharma
C) Lt. General Sanjeev Kumar Shrivastava
D) None of the above

Answer: C

5. How much surcharge will be imposed on the Income earned between Rs 50 lakh to Rs 1 crore as per the Union Budget 2017?
A) 2 per cent
B) 5 per cent
C) 10 per cent
D) 15 per cent

Answer: C

6. The World’s Largest Battery Storage Plant unveiled in which country
A) Japan
B) China
C) Oman
D) California

Answer: D

7. Which state government has recently introduced third gender category in school exams?
A) Rajasthan
B) Bihar
C) Odisha
D) West Bengal

Answer: B

8. As per a recent finding, consumption of which fruit on an empty stomach can result in very low blood glucose level and acute encephalopathy?
A) Lychee
B) Apple
C) Watermelon
D) Guava

Answer: A

9. Scientists have uncovered evidence of an activity on Mars that has existed since almost two billion years. What activity is it?
A) Formation of sandstone pillars
B) Eruption of Volcano
C) Aurora
D) Formation of a brinicle

Answer: B

10. Which of the following Indian Airline honored the Asia One Awards 2017
A) Air India
B) IndiGo
C) Jet Airways
D) SpiceJet

Answer: D

11. Lakshya Sen is associated with which sports?
A) Badminton
B) Cricket
C) Wushu
D) Chess

Answer: A

12. How much tax rate will be imposed on the Income earned from Rs 5 lakh to Rs 10 lakh as per the Union Budget 2017?
A) 5 per cent
B) 10 per cent
C) 20 per cent
D) 30 per cent

Answer: C

13. The coverage of Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana will be increased to what per cent in the FY 2017-18?
A) 20 per cent
B) 30 per cent
C) 40 per cent
D) 50 per cent

Answer: C

14. NABARD has sanctioned a loan amount of Rs. 157 crore to the government of which state to undertake drinking water project.
A) Odisha
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Haryana

Answer: D

15. The book “Contemporary West Asia – Perspectives on Change and Continuity” has been authored by whom?
A) Prita Jha
B) Warisha Farasat
C) Selina Sen
D) Sujata Ashwarya

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.