Current Affairs and General Knowledge Quiz – 20 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 20 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 20 February 2017

 

1. “Let’s read together” programme was held in which state’s government-run schools?
A) Rajasthan
B) Madhya Pradesh
C) Manipur
D) Himachal Pradesh

Answer: B

2. ISRO recently tested the indigenously developed Cryogenic Upper Stage (CUS) for use in this rocket
A) GSLV MkII
B) GSLV MkIII
C) GSLV MkIV
D) PSLV C38

Answer: B

3. Which country has built the world’s largest amphibian aircraft?
A) Japan
B) Russia
C) United States
D) China

Answer: D

4. India has sanctioned how much amount of soft loan to Nepal for infra projects?
A) $444 million
B) $245 million
C) $340 million
D) $542 million

Answer: C

5. “Let’s read together” programme was held in which state’s government-run schools?
A) Rajasthan
B) Madhya Pradesh
C) Manipur
D) Himachal Pradesh

Answer: B

6. Who was appointed as the new Under-Secretary-General for the United Nations’ Peacekeeping Operations?

A) Jean-Pierre Lacroix
B) Jeffrey Feltman
C) Oscar Fernandez-Taranco
D) Atul Khare

Answer: A

7. Altamas Kabir, the former Chief Justice of India (CJI) has passed away. He hailed from which of the following states?
A) Kerala
B) Tamil Nadu
C) Uttar Pradesh
D) West Bengal

Answer: D

8. Shibaji Banerjee, who passed away recently, was the legendary player of which sports?
A) Chess
B) Cricket
C) Football
D) Tennis

Answer: C

9. The administration of the USA imposed sanctions against the Vice President of this country for his involvement in drug-related activities.
A) Brazil
B) Argentina
C) Venezuela
D) Colombia

Answer: C

10. Which state government has approved cloud seeding program to produce adequate rain?
A) Punjab
B) Haryana
C) Maharashtra
D) Madhya Pradesh

Answer: C

11. South Asian Speakers Summit on achieving Sustainable Development Goals was held in
A) Hyderabad
B) Indore
C) Ahmedabad
D) New Delhi

Answer: B

12. Bheege Chunariya, a Holi-themed festival, will soon be launched in which of the following cities?
A) London
B) New York
C) Paris
D) Dubai

Answer: D

13. Which public sector bank has won the National MSME Excellence Award 2017?
A) Punjab National Bank
B) Corporation Bank
C) ICICI Bank
D) State Bank of India

Answer: B

14. Name the person who was elected as the leader of the new leader of the Ruling Naga People’s Front (NPF) Legislature Party.
A) Shurhozelie Liezitsu
B) TR Zeliang
C) Neiphiu Rio
D) Lal Thanhawla

Answer: A

15. What is the theme of the Hunar Haat-2017?
A) USTTAD (Upgrading the Skills & Training in Traditional Arts/Crafts for Development)
B) Craft Aur Cuisine Ka Sangam
C) Sangam: Where crafts meet cuisine
D) None of the above

Answer: B

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.