Current Affairs and General Knowledge Quiz – 2 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 2 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 2 February 2017

 

1. Which of the following Organisation has launched 3.3 billion US Dollar to help 48 million children caught up in crises worldwide
A) IMF
B) NOCIRC
C) Save the Children
D) UNICEF

Answer: D

2. ‘Hope’ Spacecraft will be launched from which country’s space centre?
A) The United States of America
B) Japan
C) India
D) Russia

Answer: B

3. Which state is the theme state in the 2017 Surajkund International Crafts Mela?
A) Uttar Pradesh
B) Jharkhand
C) Telangana
D) Haryana

Answer: B

4. Which start-up firm launched an integrated accreditation and ERP technology solution to enable higher educational institutions to better manage their multiple accreditation standards?
A) E-paathsala
B) Bhim Enterprises
C) SAIF Partners
D) Sequoia Capital
Answer: A

5. The 53rd meeting of SAARC Programming Committee was held in which city
A) Colombo
B) Islamabad
C) New Delhi
D) Kathmandu

Answer: D

6. The Indian Coast Guard (ICG) raising day is celebrated on which date?
A) February 4
B) February 1
C) February 3
D) February 6

Answer: B

7. Who has been appointed the new Deputy Chief of the Army Staff (DCOAS) of Information Systems and Training?
A) Amarjeet Singh
B) Subrata Saha
C) JS Cheema
D) Sarath Chand

Answer: C

8. Which star was captured performing an unusual act of preying on its companion star by the space observatory ASTROSAT?
A) Vampire Star
B) Dragon Star
C) Orion Star
D) Alpha Star

Answer: A

9. The world’s first live cows with increased resistance to bovine tuberculosis (TB) developed in which country
A) USA
B) Japan
C) Russia
D) China

Answer: D

10. How much amount has been sanctioned by the World Bank for “Third Technical Education Quality Improvement Programme (TEQIP III)? of India?
A) $220.50 million
B) $232.50 million
C) $225.50 million
D) $201.50 million

Answer: D

11. Who is the present chairman of the National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR)?
A) Chandra Prabha Mittal
B) K S Bhargava
C) Kushal Singh
D) Stuti Narain Kacker

Answer: D

12. All-rounder Andre Russel has been banned from all forms of cricket for one year for violating the doping code. Which country does he play for internationally?
A) South Africa
B) England
C) Kenya
D) West Indies

Answer: D

13. The Survey of India is planning to remeasure the height of which mountain peak
A) k2
B) Anamudi
C) Doddabetta
D) Everest

Answer: D

14. Which country is hosting the SAARC programming committee meeting?
A) Pakistan
B) Nepal
C) Bangladesh
D) Bhutan

Answer: B

15. Who has been appointed the new Engineer-in-Chief of the Indian Army?
A) R.R. Nimbhorkar
B) Sanjeevani Kutty
C) Suresh Sharma
D) K V Pratap

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.