Current Affairs and General Knowledge Quiz – 19 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 19 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 19 February 2017

 

1. Which state to host 3rd edition of LIC-Gateway LitFest?
A) Maharashtra
B) Karnataka
C) West Bengal
D) Assam

Answer: A

2. As per a report published by the National Commission for Protection of Child Rights, it is in this State child marriage is widely prevalent.
A) Rajasthan
B) Haryana
C) Andhra Pradesh
D) Assam

Answer: C

3. What was the theme of the India’s National Productivity Week (NPW) 2017?
A) From waste to profits-through reduce, recycle and reuse
B) Build Smart for a future ready India
C) Ease of Doing Business for higher productivity

D) Lean management for productivity enhancement

4. Who has been chosen as the new chief minister of Nagaland?
A) K. L. Chishi
B) John Bosco Jasokie
C) Hokishe Sema
D) Shurhozelie Liezietsu

Answer: D

5. This State Government issued a notification amending the Contract Labour (Regulation and Abolition) Act 1970.
A) Telangana
B) Punjab
C) Haryana
D) Maharashtra

Answer:D

6. Which Indian survey vessel has gone completely green by installing a solar power system on board?
A) INS Makar
B) INS Nirupak
C) INS Investigator
D) INS Sarvekshak

Answer: D

7. Jo-Wilfried Tsonga, who has won the 2017 Rotterdam Tennis Tournament, is belonged to which country?
A) Belgium
B) France
C) United States
D) Germany

Answer: B

8. The Indian Space Research Organisation is planning its maiden mission to explore which planet?
A) Jupiter
B) Saturn
C) Venus
D) Mars

Answer: C

9. What was India’s rank in the 2017 International Intellectual Property Index?
A) 40
B) 41
C) 42
D) 43

Answer: D

10. Which public sector bank has signed MoU with the Ministry of Human Resource Development (MHRD) to start higher education financing agency?
A) Canara Bank
B) State Bank of India
C) ICICI Bank
D) HDFC Bank

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.