Current Affairs and General Knowledge Quiz – 18 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 18 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 18 February 2017

 

1. Who has been honoured with the 2017 Brand Laureate Legendary Award?
A) Michael Schumacher
B) Lata Mangeshkar
C) Ratan Tata
D) Mohammad Yunus

Answer: B

2. Which bank won the 2017 National MSME Excellence Award
A) Dena Bank
B) Bank of Maharashtra
C) Allahabad Bank
D) Corporation Bank

Answer: D

3. Name the Indian singer who recently collaborated with singer Ricky Martin for a English-Hindi mix song titled “Vente Pa Ca”?
A) Asha Bhosle
B) Akasa Singh
C) Sunidhi Chauhan
D) Neeti Mohan

Answer: B

4. Which nation plans to build the first city on Mars by 2117?
A) India
B) United States
C) United Arab Emirates
D) Russia

Answer: C

5. Who has been selected for the 2016 Vyas Samman?
A) Vishwanath Tripathi
B) Padma Sachdev
C) Surendra Verma
D) Sunita Jain

Answer: C

6. Which company has been named to FORTUNE magazine’s World’s Most Admired Companies list of 2017
A) Microsoft
B) Salesforce
C) Wells Fargo
D) JLL

Answer: D

7. Former RAW chief will join the National Security Council Secretariat as an Officer on Special Duty. Identify him.
A) Anil Dhasmana
B) R N Kao
C) Rajinder Khanna
D) None of the above

Answer: C

8. Which of the following organisations was recently given the maximum ratings by the World Health Organisation for vaccine regulations?
A) Pan American Health Organization
B) National Institutes of Health
C) Public Health Agency of Canada
D) National Regulatory Authority of India

Answer: D

9. Which country to host 2017 ICC Women’s Cricket World Cup?
A) New Zealand
B) India
C) Sri Lanka
D) England

Answer: D

10. Mastercard is set to provide payments processing solution to which payment bank
A) Tech Mahindra
B) Vodafone
C) Paytm
D) Airtel

Answer: D

11. Who won the third leg of the Hero Womens Professional Golf Tour at the Royal Calcutta Golf Club?
A) Aditi Ashok
B) Kishi Sinha
C) Gauri Monga
D) Gaurika Bishnoi

Answer: D

12. Which country recently rejected North Korean demand to hand over body of Kim Jong-Nam, the assassinated half-brother of North Korea’s leader?
A) Malaysia
B) South Korea
C) Japan
D) United States of America

Answer: A

13. Which Indian personality to host Hindi version of international show “TED Talks”?
A) Salman Kha
B) Priyanka Chopra
C) Shah Rukh Khan
D) Amitabh Bachchan

Answer: C

14. Which airline inducted the first Airbus A320 neo aircraft into its fleet.
A) SpiceJet
B) GoAir
C) IndiGo
D) Air India

Answer: D

15. Which sub-division of Darjeeling recently became the 21st district of West Bengal?
A) Mirik
B) Kalimpong
C) Terai
D) Alipurduar

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.